Cel mai cunoscut fotograf din judetul Neamt, Ioan Clopotel, a trecut astazi la cele vesnice, dupa un accident vascular in urma caruia nu a mai putut fi salvat.

”Un adevărat personaj de poveste”, este descris Clopoțel într-un articol care anunta tragica veste, publicat în Mesagerul de Neamt. ”Ioan Clopoțel, un adevărat personaj de poveste, cunoscut ca fotograf profesionist, el fiind mult mai mult decât atât, un adevărat cronicar în imagini a tot ce s-a întâmplat în județ după 1989, s-a stins din viață astăzi, 24 august. A suferit un accident vascular cerebral chiar în ziua de 15 august, după ce a participat la sărbătoarea de Sânmăria Mare și Ziua Marinei în portul Bicaz. A fost internat în ATI la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, a reușit să-și revină parțial și să respire singur, fiind transferat în secția Neurologie, lucid, dar cu semipareză. Tocmai împlinise 70 de ani vara aceasta.

Arta fotografiei a deprins-o singur, inițial ca variantă de a-și câștiga traiul în anii comunismului, când securitatea l-a urmărit încă din timpul studenției, suspectându-l de acțiuni împotriva regimului. Ulterior, a ajuns să iubească fotografia și putea fi văzut la aproape orice eveniment privat sau oficial.

În ziua de 17 august urma să aibă vernisajul primei expoziții din cariera sa de fotograf, alături de fiul său și alți prieteni buni, la care n-a mai ajuns, din păcate”, scrie Mesagerul de Neamt.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.