Club Offroad Piatra Neamt (CORP) se alatura programului „Luna Plantarii Arborilor” pentru a contribui simbolic la regenerarea padurilor in fond forestier de stat. Programul a pornit la initiativa Regiei Nationale a Padurilor Romsilva, cu scopul de a „repara” greselile si abuzurile savarsite asupra padurilor romanesti.

Joi, 2 aprilie, la ora 09:00, membrii CORP se intalnesc pe dealul Carlomanul (la scena). La ora 09:15, impreuna cu reprezentanti ai Directiei Silvice Neamt si presa locala se va merge in poiana de deasupra scenei unde vor fi plantati 100 – 150 de puieti.

Valentin Ciobanu – Membru CORP

„Ne intereseaza aceste aspecte care tin de natura, vrem sa o protejam si sa ridicam un semnal de alarma pentru cei care defriseaza padurile. Cu un copac nu faci padure, suntem constienti ca nu putem muta muntii din loc, insa dorim ca macar sa deschidem ochii oamenilor si sa realizeze ca natura trebuie respectata. Noi am mers in locuri defrisate, arata pustiu, iar in unele zone, ca dupa un razboi. De asemenea, dorim pe aceasta cale sa raspundem vocilor critice care spun ca sportul pe care il practicam aduce prejudicii mediului inconjurator. Membrii CORP sunt in proportie de 100% oameni ai padurilor, ai muntior, iubim natura, dar mai ales, curatenia si bunastarea acesteia.”

Aceasta este cea de-a doua implicare a CORP in probleme legate de natura si atacurile oamenilor asupra acesteia. In ziua de 14 septembrie 2014, offroaderii pietreni insotiti de Club Offroad Targu Neamt, Parcul National Vanatori, Primaria Piatra Neamt si reprezentantii presei locale au ecologizat zona lacului Cuiejdel. Rezultatul a constat in strangerea a aproximativ 300 kg de deseuri.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.