Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a adoptat astazi, 22 octombrie, o Hotarare prin care impune restrictii dure la nivel national. Hotararea inca nu a intrat in vigoare, aceasta urmand sa produca efecte doar din momentul aprobării prin acte normative ale Guvernului sau, după caz, ale conducătorilor ministerelor sau organelor administrației publice centrale.

Astfel, daca Hotararea va fi pusa in practica, persoanele nevaccinate nu vor mai putea intra in institutii publice de stat centrale sau locale (prefecturi, primarii, CJ-uri, ANAF, etc.), decat daca prezinta un test negativ, facut cu cel mult 72 de ore inainte.

Articolul din Hotararea CNSU, prin care se propune măsura amintita:

”Se propune ca accesul tuturor persoanelor, cu excepția angajaților, în incintele instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatoriilor economici cu capital public, să fie permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării, cu obligația de a verifica la intrarea în locație, prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID-19 care va fi scanat de personalul propriu, iar în cazul cetățenilor străini și apatrizi definiți potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare, prin intermediul documentului de vaccinare emis de unitatea sanitară din afara României unde a fost administrat vaccinul sau, după caz, a documentului care atestă trecerea prin boală sau rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, prezentat în limba țării respective și în limba engleză sau în limba română.

(2) Se propune ca prevederile alin. (1) să se aplice și pentru operatorii economici care funcționează în clădiri de birouri private în care își desfășoară activitatea cel puțin 50 de persoane simultan.

(3) Instituțiile publice și operatorii economici prevăzuți la alin. (1), vor întreprinde măsurile necesare pentru asigurarea accesului cetățenilor la serviciile publice oferite, în situații urgente (certificat de deces, certificat de naștere, etc.) și persoanelor care nu fac dovada vaccinării, trecerii prin boală sau testării, prin organizarea activității în mediul on-line, în spații deschise, la ghișee dispuse direct în exteriorul clădirilor sau în orice alte condiții care să asigure respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.

(4) Se propune reglementarea accesului angajaților în toate sediile instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatorii economici cu capital public, precum și în clădiri de birouri private în care își desfășoară activitatea cel puțin 50 de persoane simultan, prin limitarea acestuia doar la persoanele care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării.

(5) Obligația de vaccinarea sau trecere prin boală impusă pentru permiterea accesului în incintele instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatoriilor economici cu capital public, sau în clădirile de birouri private în care își desfășoară activitatea cel puțin 50 de persoane simultan, nu se aplică copiilor care au vârsta mai mică sau egală cu 12 ani dacă sunt însoțiți de un adult vaccinat sau trecut prin boală”

Hotararea integrala poate fi vazuta AICI- Carantină de noapte 30 de zile în toată țara, pentru nevaccinați. Se reintroduce declarația pe proprie răspundere. Lista cu noile restricții

I.C.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Sa inteleg faptul ca daca nu sunt vaccinat nu pot intra sa depun o plangere la politie, nici sa ma prezint la un proces daca sunt citat, nici daca ma cheama dna nu am voie, nu pot sa mi platesc taxele si impozitele, parcarea la parking, la anaf sa platesc sau sa iau certificate fiscale, nu am voie sa merg la ghiseu sa platesc amenzi de circulatie sau sa merg in audienta la o institutie sa contest ceva etc. Cine isi asuma raspunderea pt daunele pe care le suport si penalitatile incasate? Daca ceea ce au hotarat va fi declarat ilegal cine imi plateste daune? Evident ca sfatul unora va fi sa ma vaccinez dar poate am motivele mele sa nu o fac , nu trebuie sa dau explicatii nimanui si nu trebuie sa mi motivez decizia, chiar am ajuns sa fim manati ca vitele printr un culoar din ce in ce mai stramt spre vaccinare dar ni se spune ca avem libertatea de a alege, libertatea de a ne misca, dar ce ne asteapta la capatul culoarului din ce in ce mai stramt se cheama libertate de a alege? Incep sa cred ca mai multa libertate are un animal in cotet, macar exista ong uri care le apara de rele tratamente, cica. Care este diferenta intre conditionarile astea si barbarismul eutanasierii animalelor la pesta porcina, gripa aviara, castrarea cainilor vagabonzi si altele? Nu cred ca Dumnezeu va sta nepasator la asta, ceva se va intampla, ceva ce nici cu gandul nu gandesc unii. Pacat ca am ajuns sa ne invrajbim intre noi facand jocul unor incapabili sau mai rau, niste vanzatori de neam si tara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.