Drumul national 15D a fost tranformat in rau in aceasta seara in jurul orei 19, intre Piatra Neamt si Girov, dupa o furtuna cu caderi masive de precipitatii. Apa scursa de pe versanti a acoperit in intregime partea carosabila.

Dupa retragerea apelor, in jurul orei 19:30, o echipa de la Drumuri Nationale actiona cu utilaje pentru indepartarea cantitatilor mari de aluviuni.

Si str. Fermelor din Piatra- Neamt a fost inundata pe capatul dinspre 1mai, unde apa acoperise crosabilul in totalitate, capacitatea sistemului de preluare a apelor pluviale fiind depasita.

In comuna Girov, aproximativ 20 de curti si mai multe terenuri agricole au fost inundate la Boțești si la Caciulesti, unde pompierii ISU Neamt au intervenit cu motopompe de mare capacitate. La ora redactarii, pompierii interveneau si la Targu Neamt, la Grumazesti si la Petricani, pentru evacuarea apei din beciuri si curti. In total, au fost mobilizati 19 pompieri cu 5 autospeciale, un autoturism de serviciu si mai multe motopompe, anunta ISU Neamt.

Astazi, pentru judetul Neamt au fost emise mai multe avertizari de furtuni puternice dar si o avertizare cod portocaliu de inundatii pentru zona comunei Tazlau. Maine, joi, intra in vigoare un cod galben de inundatii, valabil intre orele 19 si 2 din noaptea de joi spre vineri, cand se pot produce scurgeri importante de pe versanti, torenti si paraie, sau viituri rapide pe raurile mici.

Ionut CORFU (foto: Flavius CORFU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.