Harta politica a judetului Neamt s-a ingalbenit dupa turul doi al alegerilor prezidentiale si arata ca dupa un cod galben (culoarea reprezentativa a liberalilor) emis de meteorologi.

Candidatul PNL, Klaus Werner Iohannis s-a impus in fata candidatului PSD in judetul Neamt, cu un scor de 58.73% la 41,27%.

Daca la alegerile parlamentare din 2016, cu primari in peste 60 de localitati, PSD se impunea in judetul Neamt cu 52% iar PNL a obtinut abia 20%, de data asta, PSD a castigat in doar 21 de localitati si in numai 4 dintre cele 83 de UAT-uri a obtinut peste 60%. In restul UAT-urilor castigate, social democratii s-au impus la limita, cu putin peste 50%. Cel mai mare scor al PSD s-a inregistrat la Oniceni, peste 70%. Cel mai slab rezultat pentru PSD a fost la Tamaseni, 20,11%.

Toate orasele din judet au fost castigate de PNL: Piatra Neamt 63,64%, Roznov 60,61%, Roman 59,86%, Bicaz 56,72% si Targu Neamt 51,92%.

Cele mai mari scoruri pentru PNL au fost la Bicazul Ardelean 76,26%, Gheraesti 74,84%, Cordun 71%, Dumbrava Rosie 70,22% si Sabaoani 70,17%.

Mai jos, lista completa cu rezlutatele finale din judetul Neamt:

Am câștigat, singuri împotriva tuturor. Am câștigat datorită vouă. Vă mulțumim că prin votul vostru ați arătat că vreți respect, că vreți un președinte care să vă reprezinte, care să lupte pentru voi, pentru imaginea României. Vă mulțumim dragi nemțeni.

Le mulțumesc tuturor celor care au votat cu președintele Klaus Iohannis, dar și celor care nu au votat, dar au ieșit la vot. Ne dorim să vă câștigăm încrederea tuturor, să lucrăm împreună pentru un județ așa cum ni-l dorim”, a declarat Mugur Cozmanciuc, seful PNL Neamt, imediat dupa aflarea rezultatelor.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.