Începând cu ora 4 în această dimineață, județul Neamț este sub cod roșu de viscol și ninsori. Prin urmare, au fost închise mai multe segmente de drumuri naționale și și sătești, comunale sau județene adiacente acestora. Este vorba despre DN15D Roman – Craiesti ( limita VS), DN 15B Tg Neamț – Cristesti, DN 15C Tg Neamț – Tarzia și DN 2 Secuienii Noi – Nisiporesti.

Urmare a faptului că, pentru județul nostru, s-a emis astăzi la ora 4 o avertizare de fenomene meteorologice periculoase – COD ROȘU de viscol și ninsoare – s-a luat decizia, în urma solicitării Secției Drumuri Naționale Piatra-Neamț, ca drumurile naționale DN 15B (km 45+000 – 62+016 Târgu-Neamț – Cristesti), DN 15C (km 44+000 – 58+328 Târgu-Neamț– Târzia -lim. cu jud. Iași), DN 15D (km 50+947 – 74+245 Roman – Crăiești – lim. cu jud. Vaslui și Roman – Piatra-Neamț), DN 2 (km 318+300 – 360+300 Secuienii Noi – lim. cu jud. Bacău) să fie închise circulației, temporar, începând de astăzi, 06.04.2023, ora 06:00, până ce condițiile meteorologice vor permite intervenția pentru ca ele să fie din nou viabile. Totodată, toate drumurile publice (sătești, comunale sau județene) care fac legătura cu drumurile naționale mai sus menționate, vor fi și ele temporar închise.

Facem mențiunea că utilaje necesare pentru deszăpezire vor rămâne pe aceste sectoare de drum pentru a asigura posibilitatea efectuării unor misiuni sau intervenții de urgență”, a transmis Prefectura Neamț.

Codul roșu este valabil până la ora 10, însă restricțiile rămân în vigoare până la remedierea situației.

În ultimele 24 de ore, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au fost gestionate, un număr de aproximativ de 450 apeluri 112. ”Polițiștii au acționat în sistem integrat, în permanență în zonele aflate sub avertizarea fenomenelor hidrometeorologice periculoase.

În contextul avertizărilor emise de către Administrația Națională de Meteorologie, care vizează mai multe zone din județul Neamț și al restricțiilor de circulație comunicate pe sectoare drumuri județene și naționale, polițiștii vă transmit următoarele recomandări:

– recomandăm cetățenilor să se intereseze din timp asupra condițiilor de drum și asupra eventualelor restricții de circulație impuse preventiv pe unele sectoare;

– conducătorii auto trebuie să manifeste prudență la volan mai ales atunci când circulă pe drumurile acoperite cu polei sau zăpadă pentru a evita producerea unor accidente;

– dacă nu aveți autoturismul echipat corespunzător și intenționați să vă deplasați în zone cu carosabil acoperit cu zăpadă, amânați deplasările;

-dacă vă aflați într-o zonă în care sunt instituite restricții, evitați deplasările și în cazul unor urgențe solicitați intervenția echipajelor specializate prin SNUAU 112.

Respectați indicațiile polițiștilor rutieri, în cazul interzicerii temporare a circulației pe unele sectoare de drum!

La acest monent, având în vedere codul roșu, la nivelul județului Neamț, avem următoarele restricții de circulație:

Traficul auto pentru toate categoriile de autovehicule, cu excepția autovehiculelor care asigură intervenția în situații de urgență este închis pe următoarele sectoare de drum de drum:

DN 15D Piatra Neamț – Roman-Crăiești (limita cu județul Vaslui)
DN 2 Secuienii Noi (limita cu județul Bacău) – Nisiporești
DN 15B Tg Neamț – Cristești
DN 15C Tg Neamț – Târzia
DJ 208G Ștefan cel Mare-Dragomirești
DJ 208B Simionești-Săbăoani
DJ 158 Români-Secuieni
DJ 207C Ion Creangă-Valea Ursului”, a declarat insp. Ramona Ciofu- IPJ Neamț

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.