Judetul Neamt este sub cod rosu de viscol si vant puternic pana la ora 23, informeaza ANM. Este vizata in special zona de munte, dar si restul teritoriului, unde de asemenea, vantul va bate cu putere.

ISU Neamt a anuntat in urma cu scurt timp, ca in jurul orei 18:30, s-a transmis mesaj prin Ro Alert pentru avertizarea populației din zona masivului Ceahlău pentru viscol puternic si vânt cu rafale de peste 140- 160 km/h.

Drumul dintre Lacul Rosu si Gheorghieni este inchis la aceasta ora, dupa ce a fost blocat de caderi de arbori.

La ora redactarii forte ISU Neamt, interveneau pe DJ 208 G (Girov-Hanu Ancuței) unde mai multe autoturisme au rămas blocate din cauza zăpezii.

La ora 18, in mai multe localitati din Neamt, curentul electric era intrerupt: Verșești, Ștefan cel Mare, Târgu Neamț, Dumbrava Rosie, Piatra Neamț. In total, sunt afectati peste 900 de abonati, a transmis ISU Neamt.

Pe fondul fenomenelor meteo periculoase, la Prefectura Neamt a fost convocat Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta. ”Este cod roșu începând cu ora 18:00 și va dura până la ora 23:00 pentru județul Neamț, zona de munte cota 1800 m. Fenomele avertizate sunt de viscol puternic, vânt cu rafale de 140 – 160 km/h.

La Instituția Prefectului – Județul Neamț s-a instituit serviciul de permanență, iar la I.S.U Neamț s-a activat Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Nivel Galben – Alertă. Este dat mesaj în sistemul RO-ALERT de avertizare pentru cod roșu a populației din zona masivului Ceahlău și zona adiacentă cu scopul evitării deplasărilor în masiv și pentru adapostirea tuturor celor din zonă.

S-a trimis informare de către Prefectura Instituției – Județul Neamț la toate primăriile din județ și la toate serviciile voluntare pentru situații de urgență, în care s-a solicitat să se aibă în vedere spații de adăpostire pentru persoanele care ar putea avea nevoie de refugiu. La nivelul județului Neamț toate structurile abilitate sunt activate, iar coordonarea este realizată de către prefectul județului Neamț”, a declarat George Lazar, prefectul judetului Neamt.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.