In Piatra- Neamt, in noaptea de sambata spre duminica (17/18 aprilie) a avut loc o ampla actiune antidrog, in urma careia 10 persoane au fost arestate preventiv, fiind destructurata o vasta retea de distribuire si consum de narcotice. Politistii BCCO si procurorii DIICOT au descins la 14 domicilii si la doua cluburi in care se organizau petreceri cu circuit inchis, inclusiv cu incalcarea legilor privind pandemia, la care se vindeau si se consumau stupefiante.

Unul dintre cluburile unde aveau loc astfel de dezmățuri, este Pub-ul Chaplin`s, din cartierul Precista, al carui patron a fost si el arestat, pentru trafic de droguri. Clubul intra astfel, in centrul unui șir de stranii coincidente, care au legatura cu scenariul unui serial produs si filmat de HBO in Piatra Neamt. Serialul se numeste ”Bani negri (pentru zile albe)” si a fost filmat in perioada 2019-2020. O parte dintre scene au fost filmate chiar in Clubul Chaplin`s. In scenariul filmului, patronul clubului este un interlop si chiar in interiorul clubului se pun la cale afaceri necurate, inclusiv furtul unei mari sume de bani dintr-o masina de transport valori a unei banci.

Tot aici, conform scenariului, se ticluiesc diverse intrigi si razbunari de tip interlop, multe dintre acestea, avand loc chiar la etaj, in locuinta patronului. In realitatea, dupa cum avea sa demonstreze ancheta din aceste zile, in locul in care se petrecea si era filmata actiunea din film, chiar se puneau la cale si se consumau activitati infractionale de tip interlop. Si culmea, totul se desfășura in viata reala, in acelasi timp cu filmarile HBO.

In film, patronul are o fetita si nu se prea intelegea cu sotia. La fel stau lucrurile si in realitate.

Conform scenariului, patronul clubului îl are la degetul cel mic pe șeful Politiei. In realitate, se vorbeste ca Pub-ul ar fi avut protectie de la nivel inalt, patronul fiind anuntat in caz ca urma sa calce politistii prin zona.

De altfel, intregul scenariu al filmului seamana pana la cele mai mici detalii cu realitatile din Piatra Neamt si din judetul Neamt, fiind construit 100% pe coruptia care domneste in judet de sus pana jos, ca si cum cineva ar fi cunoscut in amanunt tot ce se intampla in realitate.

In orice caz, coincidentele film-realitate din clubul Chaplin`s sunt frapante si cel putin ciudate.

O scena din serial, filmata in Chaplin`s:

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.