Fenomenul violentei domestice este in atentia autoritatilor locale din Bodesti. Vineri, la scoala din comuna a fost organizat un eveniment cu acest subiect dezbatut in prezenta si cu implicarea directa a copiilor, cei care devin cel mai des victime ale violentelor din familie. Evenimentul a fost organizat de primarie in colaborare cu Asociatia Christiana, dar si cu sprijinul autoritatilor judetene, se arata intr-un comunicat al Asociației Christiana:
”În data de 24 noiembrie 2017, a avut loc la Scoala Generală din Bodești, evenimentul ”Cum combatem violența domestică- Cauze și soluții în vizunea copiilor” organizat de Primăria Com. Bodești în parteneriat cu Asociația Cultural Socială Economică Christiana.
La eveniment au participat, din partea Instituției Prefectului Neamț, dl. Subprefect Iulian Jugan, din partea Consiliului Județean Neamț, dl. consilier județean Nicolaie Pușcașu și dl. Octavian Bărbuleț Tărăntuș, consilier al Președintelui Consiliului Județean.
Agenda evenimentului a cuprins prezentări statistice despre fenomenul violenței domestice, prezentări powerpoint, sesiune de interpelări la care si-au spus punctul de vedere și invitații de mai sus.
Evenimentul a fost interactiv și au fost intercalate momente artistice pregătite de elevii Școlii Bodești, care au fost coordonați de cadrele didactice și de dna. Director Niculina Pușcașu, care s-a implicat extraordinar pentru reușita acestei activități.
Atât elevii, cadrele didactice, dar și invitații au primit cadouri surpriză de la sponsorul evenimentului, Avon Neamț, reprezentant la eveniment de dna. Director  Geta Ilie, iar materialele informative au fost puse la dispoziție de Compartimentul de Analiză și Preveniere al IPJ Neamț, prin dna. Daria Oatu.
Cadrul festiv al evenimentului a fost bine primit de publicul participant, poate și datorită decorului sugestiv asigurat de gazde și de firma Party Point care s-au ocupat de decorurile cu baloane, ce au simbolizat logo-ul campaniei antiviolență.
La final, invitații au primit o diplomă care să le aducă aminte de acest eveniment, de la dl. Primar Marinel Barna, iar la rândul lor atât dl. Primar, dar și dna. Viceprimar Elena Busuioc au primit câte o diplomă de la partenerul evenimetului, Asociația Cultural Socială Economică Christiana, reprezentată de doamnele Ana Darie și Cristina Demetercă.
Considerăm că evenimente de acest gen, pot aduce în fața comunităților problematica fenomenelor antisociale, în acest caz violența domestică, iar dacă acestea nu pot fi eradicate, prin consțientizarea pericoleleor pe  care le presupun, pot fi amendate și măcar parțial combătute” (Cristina Demeterca)
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.