Una dintre combinațiile pe bani grei ale lui Ionel Arsene, președintele CJ Neamt care locuiește în București, a fost descusută seara trecută la Realitatea TV, în emisiunea  „Culisele Statului Paralel”, realizată de Anca Alexandrescu. Alături de 3 invitați, realizatoarea a dezbătut subiectul carierei de piatră din Babadag, care a ajuns la o firmă a  fiului lui Ionel Arsene, un tânăr de doar 25 de ani care a devenit peste noapte om de afaceri de mare succes.

Realizatoarea emisiunii a punctat și faptul că Parchetele nu investigheaza niciun caz in care este implicat Arsene, ca și cum acesta ar avea protecție în fața legii, amintind și de podul prăbușit la Luțca. DNA a deschis o anchetă despre care nu se mai stie nimic de aproape jumătate de an.

Mai jos, transcriem o parte din discutiile purtate in studioul Realitatea TV. Dezbaterea integrala, la sfarsitul articolului, in format video:

Realizator: Ne întoarcem în România asta a noastră mică și a oamenilor politici mici și meschini unde fiul baronului Ionel Arsene a pus mâna pe toată cariera de piatră Babadag. La 25 de ani, tânărul deține și drepturile de exploatare. Fiul baronului de Neamț, Ionel Arsene, a devenit unic asociat al societății cae a concesionat cariera de piatră de la Babadag de unde se extrage piatra naturală pentru construcții. (…), fiul lui Ionel Arsene a devenit unic acționar al uneia dintre cele vechi cariere din România. Tânărul are 25 de ani, deține și o licență de exploatare dar și o fabrică de prelucrare a pietrei.

Deci el a fost asociat cu cineva… Mâine o să vă prezint și schema mare. E legată toată povestea asta și cu domnul Neluțu Varga de la Cluj, de la CFR Cluj, și cu grupul de la Cluj. V-am spus că e o mafie mare. Domle, cum copiii ăștia de șmecheri au atâta noroc?

Cătălin, tu mi-ai dat astăzi și despre Podul de la Luțca…

Invitat: Da, dar până la ce ți-am dat, vreau să spun ceva. Încă de când a venit domnul Grindeanu prim-ministru, domnul Arsene a preluat, i s-a dat din PSD, Agenția Națională a Resurselor Minerale. Unde a numit pe cine a vrut și cum a vrut și care i-au executat ordinele. Deci nu e nicio mirare că fiul dânsului, la 25 de ani, are norocul ăsta imens…

Realizator: Și există o legătură. Și cu grupul de la Cluj, pentru că domnul Rus, care e în vârful vârfului, și la CFR Cluj acolo, care conduce și decide și face, și domnul Rus a fost ministru pe la Transporturi. Vă aduceți aminte, când a zis cu soțiile din diaspora? Ada, zi și tu…

Invitat: Da. Aicea cazul e al lui Arsene, nu al lui fiu-su. Este un profil, un model sinistru care se consumă de 30 de ani (…), am trăit în perioada părinților, acum trăim în perioada copiilor. Deci profilul acesta trebuie atacat. Publicul (…) să vadă cine a proliferat cu acest profil, cine a acaparat țara ca o caracatiță din aia mocirloasă.

(…) Eu n-am nimic cu băiatul ăla de 25 de ani, nici nu știu dacă știe pe ce lume este sau unde e cariera. Aici e acțiunea lui taică-su. Aici e taică-su de vină. (NR– băiatul) poate atât o fi aflat, că Babadagul e undeva prin Dobrogea.

Aici este durerea, acest profil de care parcă nu mai scăpăm. Parcă e blestemată țara asta. Că vorba ta, Ancuța. Și în alte țări e corupție, dar acolo cum îi descoperă, cum îi execută.

(…)Arsene are o vâstă în poziția asta de baron putred… Acești baroni… Și principalii vinovați sunt oamenii din partid, șefii lor din partid, care-i cultivă. Îi cultivă pentru că primesc bani.

Realizator: Populația nu l-a votat ca să-i dea lui fiu-său cariera de la Babadag.

Invitat: Așa oricine poate să fie om de afaceri de succes pe banii statului.

Realizator: Instituțiile statului nu investighează. Că domnul Arsene are dosar de nu știu când și nu pățește nimic. A pățit ceva cu Podul de la Luțca? Cu podul de la Luțca care s-a prăbușit tot la domnul Arsene acolo… Parchetele nu investighează (NR – pe baroni)

Invitat: Uitați-vă la cameră, la oameni nu la noi și spuneți-le că băiatul ăla de 25 de ani s-a dus și a făcut o afacere de succes.

Ionut CORFU (sursa video: vestea.net)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.