CMI Urban SA, societate aflata in subordinea CL Piatra- Neamt, propune consilierilor locali scaderea drastica a chiriilor la spatiile comerciale din Piata Centrala, obiectiv pe care îl are in administrare. Un proiect de hotarare in acest sens va ajunge pe masa consilierilor locali in sedinta de CL Piatra- Neamt de pe 24 octombrie 2018.

In cererea adresata Primariei Piatra- Neamt, CMI Urban SA solicita scaderea tarifelor la chiriile pentru spatile comerciale cu 32,5%, adica o reducere cu mai mult de o treime din preturile actuale.

URBAN argumenteaza masura propusa prin faptul ca societatea se confrunta cu un val de cereri de reziliere a contractelor de inchiriere pentru ca agentii economici nu mai fac fata platii chiriilor foarte mari, fenomenul urmand sa ia amploare odata cu instalarea sezonului rece. In motivarea cerererii, se mai arata ca in Piata Centrala din Piatra- Neamt se practica cele mai mari tarife din toate municipiile din tara, doar Piata Obor din Bucuresti avand tarife de inchiriere mai mari decat in Piatra- Neamt.

Din acest motiv, gradul de ocupare este extrem de redus, doar 45% dintre spatii fiind in prezent inchiriate iar pe rolul instantelor sunt foarte multe litigii cu chiriasi care nu au mai putut plati pentru spatii, se mai arata in cererea URBAN.

Totodata, se propune si reorganizarea sectorului alimentare si uz gospodaresc, prin repozitionarea spatiilor, in asa fel incat toti comerciantii sa fie vizibili.

proiect 28

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.