Copiii folosesc din ce în ce mai mult dispozitivele mobile pentru jocurile video, neglijând consolele și computerele, potrivit unui raport publicat miercuri de compania americană de sondaje de piață și servicii de consiliere NPD, citată de AFP.

Mai mult de șase din zece copii (63%) între doi și 17 ani accesează jocurile video cu ajutorul dispozitivelor mobile, cum ar fi smartphone-urile, în timp ce ponderea celor care folosesc calculatoare a scăzut cu peste 20% în ultimii doi ani ajungând la 45% din total, a precizat NPD într-un raport asupra copiilor și jocurilor preferate de aceștia.

„Cele mai importante și mai surprinzătoare evoluții în ecosistemul jocului în 2015 este nemulțumirea tinerilor față de computere“, a comentat Liam Callahan, analist în cadrul NPD.

„În trecut, computerul a fost considerat punctul de intrare spre jocurile video pentru cei mai mulți copii, dar situația s-a schimbat acum, odată cu intrarea în scenă pe acest segment a mobilului“, a spus el.

Potrivit lui, această tendință se datorează probabil faptului că familiile folosesc tot mai multe smartphone-uri și tablete pentru efectuarea unor sarcini care cândva erau rezolvate pe computer sau laptop. Așadar, se poate spune că este vorba despre o adaptare a copiilor la noi moduri de joc, consideră NDP.

Declinul în utilizarea consolelor este mai puțin marcant decât în cazul computerelor, consolele de jocuri fiind încă foarte populare printre copiii cu vârste între 9-11 ani. Cele mai recente console din noua generație tehnologică au suscitat o afecțiune reînnoită a tinerilor jucători, care ar putea spori odată cu lansarea în viitor a altor jocuri foarte populare. (AGERPRES)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.