Comuna Ceahlau a fost destinatia preferata de turistii care au ajuns in judetul Neamt in luna august 2021. Peste un sfert dintre acestia, au preferat comuna Ceahlau, unde se afla si statiunea Durau. In Piatra Neamt au ajuns doar 20% dintre turisti. ”Localitatea cea mai vizitată de turişti a fost Ceahlău (25,6% din numărul total al sosirilor turiştilor înregistraţi în luna august 2021). Pe locul al doilea se află localitatea Piatra Neamț (20,1% din numărul total al sosirilor turiştilor), pe locul al treilea localitatea Alexandru cel Bun (10,2% din numărul total al sosirilor turiştilor) şi pe locul al patrulea localitatea Târgu Neamț (7,8%
din numărul total al sosirilor turiştilor).

Durata medie a şederii, în perioada analizată, pe total turişti a fost de 1,8 zile/turist, la turiştii români de 1,8 zile/turist, iar la turiştii străini a fost de1,6 zile/turist”, se arata intr-un studiu al Direcției Regionale de Statistică Neamț.

În luna august 2021, turiştii din judeţul Neamţ au ales cazarea în hoteluri (într-un procent de 35,0% din numărul sosirilor pe total judeţ și în pensiunile agroturistice (într-un procent de 33,0% din numărul sosirilor pe total judeţ). Din punct de vedere al categoriei de clasificare remarcăm că, într-un procent de 63,6%, turiştii care au vizitat judeţul Neamţ în luna august 2021, au preferat cazarea în unităţile din categoria 3 stele și 19,5% dintre turiști, în unitățile de 4 stele.

Indicele de utilizare netă a capacităţii de cazare turistică în funcţiune a fost, în luna august 2021, de 37,0% pe total structuri de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică, cu 1,0 puncte procentuale mai mare faţă de indicele de utilizare netă a capacităţii de cazare turistică în funcţiune din luna august 2020. Capacitatea de cazare turistică în funcţiune în luna august 2021 a fost de 201113 locuri-zile, cu 9,2% mai mare faţă de luna august 2020.
Ponderea cea mai mare în totalul capacităţii de cazare turistică în funcţiune o deţin pensiunile agroturistice (35,8%), urmate de hoteluri (26,1%), iar restul tipurilor de structuri de cazare deţin 38,1%”, se mai arata in studiul Direcției Regionale de Statistică Neamț.

I.C.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.