Comuna Dobreni iese din carantina dupa Înviere, in prima zi de Paste, a anuntat prefectul George Lazar intr-o conferinta de presa. Incidenta astazi in Dobreni, este de 6,91 la mie, insa conform estimarilor DSP Neamt, tendinta este de descrestere, deci s-a decis ca nu este nevoie de o prelungire a carantinarii comunei. Astfel, carantina se ridica incepand cu data de 2 mai, ora 15. In noaptea de Înviere, se suspenda restrictiile de circulatie in toate localitatile unde au fost impuse astfel de masuri, intre orele 20 (1 mai) si orele 5 (2 mai).

Declaratiile complete din conferinta de presa de la Prefectura Neamt:

In comuna Dobreni, cursurile scolare se reiau incepand de miercuri, 5 mai, in conditii de scenariu rosu: merg fizic la scoala doar copiii de la grădiniță și cei din învățământul primar, iar restul fac cursuri on-line.

Incidenta la nivel de judet este de 1,3 la mie, iar in ultimele 24 de ore, au fost raportate 27 de noi imbolnaviri, dupa o lunga perioada cu peste 70-80 si chiar 100 de cazuri pe zi. La nivel national, tendinta este tot de descrestere, cu 1850 de cazuri de infectare raportate pentru ultimele 24 de ore.

Lista cu incidenta pentru fiecare UAT din Neamt:

incidenta L 29.04.2021

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.