Comuna Gîrcina nu mai are apa de 6 zile. De vineri, 7 august, Apaserv a oprit furnizarea apei fara niciun anunt prealabil si fara sa ofere vreo explicatie nici pana la aceasta ora.

Cetatenii sunt disperati, pentru ca suntem in plina pandemie de coronavirus si nu se pot respecta nici cele mai elementare reguli de igiena corporala, dar si pentru ca suntem in plin sezon cald, cu temperaturi care depasesc si 30 de grade Celsius.

La dispeceratul Apaserv nu raspunde nimeni, iar daca vreun cetatean mai norocos reuseste sa intre in legatura cu un dispecer, este expediat scurt: ”nu stim”, ”vedem”, ”rezolvam”, ”facem”, ”dregem”, fara vreo explicatie concreta despre cauza opririi apei sau  despre cat va mai dura ceea ce de acum se poate numi ”criza apei in Neamt”, pentru ca Gîrcina nu este singura localitate afectata. Cam aceeasi situatie se inregistreaza si la Girov, la Dochia, la Targu Neamt dar si in Piatra Neamt, unde tot fara nicio explicatie, in zona Ocol s-a oprit apa de doua zile.

O tanara din comuna Gîrcina a trimis redactiei tvmneamt.ro, o captura de ecran cu o conversatie scurta pe care a purtat-o în privat pe pagina lui Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt, institutie care controleaza Apaserv, dar se pare ca doar pe segmentul de lucrari si angajari aranajate, pentru ca in momentul in care vine vorba de responsabilitate, nu mai este atributul nimanui.

Tanara in discutie l-a intrebat pe Arsene luni, 10 august, cum construieste viitorul judetului (aluzie la sloganul aliantei PSD-PPU-ALDE, ”Modernizarea Neamtului”) daca o comuna intreaga nu are apa de zile intregi in plina pandemie, și îi spune la modul imperativ ”Dati drumu la apa!”

Raspunsul lui Arsene (cel mai probabil nu a raspuns el, ci vreun argat care îi administreaza pagina) a venit abia marti, 11 august, dupa mai bine de 16 ore (cronologia se poate observa pe captura) si nu mai are nevoie de niciun comentariu: ‘‘M-am implicat deja. Sper sa o rezolv repede”.

Asa de tare s-a implicat, incat nici pana astazi, CJ Neamt nu a avut nicio reactie publica prin care sa lamureasca cetatenii daca vor mai avea sau nu apa, si a rezolvat-o atat de repede, incat au trecut deja 6 zile fara apa in toata comuna Gîrcina.

Am incercat si noi sa obtinem un raspuns de la CJ Neamt, insa incercarile noastre de a intra in legatura telefonica cu oamenii lui Arsene platiti de CJ Neamt din bani publici pentru comunicare cu cetatenii prin intermediul presei, au fost sortite esecului. La fel se intampla si la Apaserv, unde nimeni nu raspunde la niciun telefon, dar salariile de mii si zeci de mii de lei pe luna, sunt platite la timp.

Si ca bataia de joc la adresa gîrcinenilor sa fie una in toata regula, astazi, oamenii s-au trezit la porti cu echipe Apaserv, trimise sa citeasca apometrele pentru a fi emise facturile.

Mai trebuie mentionat ca sambata, Arsene a lansat la Piatra Neamt o alianta electorala (PSD-PPU-ALDE) cu care spera sa castige un nou mandat de presedinte al Consiliului Judetean. Sloganul aliantei este ”Modernizarea Neamtului”. Si in timp ce nemtenii se spala prin lighene cu apa din izvoare sau din pâraie, Arsene si-a gasit ieri timp sa sustina o conferinta de presa la Roman, unde a anuntat o nou achizitie a PSD de la PNL. Tot pentru ”Modernizarea Neamtului”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. In luna august se face citirea de regularizare dintotdeauna si nu e o trezire a abonatilor cu lucrătorii companiei, e o întâmplare cu tradiție cunoscuta de ani de zile .
    Din păcate, cel care e cel mai mic acela suferă in România, iar cetățenii in loc sa se întoarcă contră baronilor care au cuțitul si pâinea in mână, atat la judet cat si in compania de apă, se răzbună tot pe niste amărâți cu salariul cu cateva zeci de lei peste minimul pe economie, si care nu au nici o putere .
    Conform tradiției, biciul cade pe spinarea boului care trage, de mii de ani in România .
    Daca acei oameni se organizează si merg cu problema acolo unde e capul decizional si banul, e mult mai bine si cred ca si mai eficient decât jignirea instalatorului care e pe teren făcând munca aceasta .

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.