Comuna Hangu intra in randul putinelor comune din judetul Neamt, cu blocuri ANL. 7 ani a durat pana cand primarul Gavril Lupu a reusit sa-si duca visul la indeplinire si proiectul sau sa fie in cele din urma aprobat, dupa ce a intampinat dificultati din cele mai diverse, specifice birocratiei romanesti.

Este vorba despre un bloc P+2 cu 16 apartamente pentru care sunt deja depuse cereri de ani buni. In aceasta toamna vor incepe lucrarile, iar termenul de finalizare este de 6 luni, a declarat primarul Gavril Lupu (foto). Investitia este de aproape un milion de euro.

Blocul va fi amplasat langa cladirea primariei si va completa un proiect mai amplu al primarului, pentru dezvoltarea unui Centru Civic al comunei Hangu.

Centrul Civic se preconizeaza a fi finalizat anul viitor, proiectul fiind in valoare de 24 de miliarde de lei, o buna parte din el fiind deja construita. Pe langa bloc, cladirea primariei modernizata, sala de sport si teren de sport multifunctional modern, in Centrul Civic Hangu urmeaza sa se construiasca un parc cu loc de joaca pentru copii, spatii verzi, alei,etc.

Lucrarile sunt ample si au inceput in urma cu doi ani, prin corectare de torenti si afaltarea sau betonarea drumurilor din vecinatate.

De altfel, la capitolul drumuri comuna Hangu sta foarte bine. Dintr-un total de aproximativ 13 km de drumuri comunale, s-au afaltat 10km, urmand ca diferenta de 3km sa fie finalizata prin PNDL2.

Cei 10km au fost facuti in paralel cu un alt proiect care s-a finalizat anul acesta, respectiv corectarea de torenti. Albia unui parau care punea mari probleme provocand inundatii a fost complet refacuta pe o distanta de aproximativ 3km, prin indiguire cu ziduri de beton si refacerea completa a podurilor. Proiectul a avut o valoare de 128 de miliarde de lei, finantarea fiind asigurata prin PNDL.

Saptamana trecuta a fot semnat si contractul pentru inceperea lucrarilor la caminul cultural Buhalnita care va fi complet reabilitat si dotat cu 9 miliarde de lei, dupa ce caminul cultural de la Hangu a fost de asemenea refacut cu 13 miliarde de lei.

Un alt proiect dus la bun sfarsit este canalizarea in Buhalnita si Hangu, in valoare de 2,5 milioane de euro, de care beneficiaza aproximativ 2.500 de oameni. Au fost construite inclusiv doua statii de epurare moderne, la aceasta retea urmand a fi conectat si Centrul Civic. Urmeaza o extindere de apa si canal si la Ruginesti.

O mare problema ramane totusi drumul national care trece prin Hangu, drum care face legatura intre Bicaz- Poiana Largului si Vatra Dornei si care nu a mai fost reabilitat de zeci de ani. Starea carosabilului este sub orice critica si toti primarii din comunele care sunt traversate de acest drum sunt extrem de nemultumiti de faptul ca CNADNR il lasa in paragina. Ei sunt neputinciosi in fata acestei stari de fapt, pentru ca drumul nu este in administrarea primariilor, iar starea lui afecteaza grav interesele economice ale localitatilor de pe Valea Muntelui.

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.