Zece persoane, dintre care noua minori, au fost ridicate de pe strada astazi de politistii locali din Piatra Neamt, dupa ce au fost prinse cersind si manifestandu-se agresiv in mai multe locuri din centrul orasului. ”Nouă minori cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani, împreună cu o femeie de 39 de ani (L.L.), cu reședința în comunele Girov și Războieni, au fost depistați în cursul dimineții, cerșind agresiv în zona Casei de Cultură și Piața Ștefan cel Mare (Terasa Cusos).

Aceștia au fost conduși la sediul Poliției Locale, unde, după ce au fost identificați, li s-au aplicat sancțiuni contravenționale (amenzi în valoare de 320 de lei) pentru încălcarea articolului 2, pct. 3 din Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, se arata intr-un comunicat al Politiei Locale.

Toti cei 10 cersetori sunt din comunele Girov si Razboieni, 6 dintre cei 9 minori, fiind lasati fara supraveghere. Prin urmare, politistii locali din Piatra Neamt au anuntat serviciile de asistenta sociala din cele doua primarii, sa-si supravegheze cazurile sociale, adica sa-si faca treaba si sa-si tina cersetorii minori acasa, prin masuri pe care legea le permite, pentru ca în toate primariile din comune functioneaza Servicii de Asistenta Sociala, insa cele mai multe sunt doar cu numele. Si cu salariile de mii de lei, bine-nteles, pentru ca protectia sociala lipseste cu desavarsire. ”Totodată, au fost anunțate direcțiile de asistență socială ale comunelor Războieni și Girov, dar și DGASPC Neamț, având în vedere că 6 dintre minori erau lipsiți de supraveghere. Femeia în cauză nu se află la prima abatere de acest gen, anul trecut fiind depistată, de 3 ori, de către echipajele Poliției Locale Piatra Neamț, practicând cereșetoria folosindu-se de un minor, pe numele acesteia fiind întocmit și un dosar penal pentru astfel de fapte”, se mai arata in comunicatul Politiei Locale.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Nu sunt nici din Girov , nici din Razboieni . Au fost colonizati in timpul lui Ceausescu ! Sunt din zona Targu Neamt, mai precis dintre Humulesti si Vanatori ! Cu parere de rau, numai unul a lucrat vre-odata cu carte de munca ! Nu le place munca , nu se integreaza social.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.