CONCERT DE PRICESNE DE SFÂNTA MARIE MICĂ

Miercuri, 8 septembrie 2021, în zi de mare sărbătoare, Aurora Pală şi grupurile vocale „Floare de colţ” şi „Sânzienele”, împreună cu îndrăgita interpretă a muzicii tradiţionale din Neamţ, Georgiana Şerban Axinte, în acelaşi timp profesor de canto la Şcoala Populară de Artă Piatra-Neamţ, vor prezenta publicului pietrean concertul de pricesne.

Interpretă de pricesne și muzică lirică, Aurora Pală a studiat canto în Italia la „Accademia musicale”. A dirijat și a cântat în coruri polifonice de cântare religioasă printre care se evidențiază corala Bisericii ortodoxe Sf. Parascheva din Torino, Italia pe care a condus-o ca dirijor secund pentru mai mult de zece ani. A coordonat și a dirijat mai multe grupuri și coruri de copii.

De asemenea, a susținut  recitaluri  atât în străinătate cât și în România la diferite evenimente și festivaluri.

În prezent studiază canto liric la Conservatorul Ghe. Dima din Cluj, extensia Piatra Neamț.

Evenimentul se va petrece la sfârşitul slujbei de Sfânta Maria, în apropierea catedralei „Sfântul Ioan Domnesc”, în Piaţa Turnului, începând cu ora 12:00.

Organizatorii acestui concert sunt Consiliul Judeţean Neamţ, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ şi Parohia „Sfântul Ioan Domnesc” din Piatra-Neamţ.

sursa: Centrul pentru Cultura si Arte Carmen Saeculare Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.