Ziua comunei Tasca, editia de pe 19 august 2018, va debuta cu o premiera. De la ora 10, manifestarea va incepe cu o defilare militara.

In Parcul Sfânta Maria din localitate, vor evolua PLĂIEȘII, Mihai TRĂISTARIU, ALESSANDRA, AURA, IONELA BRĂNIȘTEANU, ALEXANDRU RECOLCIUC, iar evenimentul va fi prezentat de Gheorghe Filip.

Conceput inițial ca un colectiv mixt de cântece și dansuri, Ansamblul etnofolcloric Plăieșii a fost creat de Nicolae Gribincea la 15 ianuarie 1989 pe lîngă Palatul Republican al Copiilor și Adolescenților. În intervalul 1990 – 1999 a activat pe lîngă Liceul Teoretic român-francez Gheorghe Asachi cu numele Stejăreii.

Din 1999 – pînă în 2015 activează cu denumirea Plăieșii pe lîngă Pretura sectorului Botanica a municipiului Chișinău. Din 2015 și pînă în prezent activează ca colectiv profesionist în cadrul Direcției Cultură a municipiului Chișinău. La 26 februarie 2014 Ansamblul etnofolcloric Plăieșii susține un concert aniversar, la 25 de ani de activitate, cu genericul „Cât îi omul tinerel” la Palatul Național “Nicolae Sulac” din Chișinău. La 16 februarie 2017, în cadrul unui spectacol susținut la Filarmonica Națională “Serghei Lunchevici”, Ansamblul etnofolcloric Plăieșii lansează 2 albume: “La casa cu oameni buni” cu cîntece de voie bună și pahar și albumul “Tot cu dragostea și dorul” construit pe lirica de dragoste cântată în grup bărbătesc. Ansamblul etnofolcloric Plăieșii a devenit laureat al mai multor festivaluri raionale, municipal și republicane: “Să trăiți să înfloriți”, “Florile Dalbe”, “V-am ura v-am tot ura”, “La vatra horelor”, “Pentru tine Doamne”, “La onor , la datorie”, Suna tălăncuțele”, “Aprindeți luminile”, etc. A evoluat cu succes peste hotarele țării: 1989 – la Moscova, 1996, 1997 – București si Iași, 1998 – Milano, 2008 – Cernăuți, 2016 – Vilnius, Padova, Bolognia (sursa: Wikipedia)

Ziua comunei Tasca se va încheia cu un foc de artificii și discotecă în aer liber.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.