CLASIC FEST, UN NOU EVENIMENT MUZICAL MARCA „CARMEN SAECULARE

La sfârșitul acestei săptămâni, în zilele de 27 și 28 august, Administrația Fondului Cultural Național și Centrul pentru cultură și Arte „Carmen Saeculare” vine în fața publicului nemțean cu o nouă propunere cultural artistică. CLASIC FEST, un concept cultural care aduce concertele muzicale în aer liber, în mijlocul publicului. Vor fi două zile pline de muzică, destindere și voie bună, totul desfășurat în cadrul Parcului Național Vânători.

La Zimbrăria din comuna Vânători-Neamț, vor poposi, timp de două după-amieze, muzicieni consacrați și tinere talente din întreg ținutul Neamț.

Astfel, sâmbătă, 27 august 2022, începând cu ora 13:00, pe scena CLASIC FEST vor urca componenții Cvartetului „Coloseum”. De la ora 15:00, până la vremea amurgului, vor evolua Ansamblul folcloric „Dor Vânătorean” (coordonat artistic de Claudiu Luchian și Ion Luchian), Grupul folcloric „Nemțișorul” (coordonator, Laurențiu Marian), Ansamblul folcloric „Ozana” Târgu Neamț și soliștii Paula Andrei, Laurențiu Marian.

Duminică, 28 august 2022, începând de la aceeași oră, CLASIC FEST va aduce în fața publicului Camerata „Carpe Diem”. Programul zilei va fi completat de grupurile vocale „Sânzienele”, „Floare de colț” Ansamblul „Mugurașii” (coordonate de Georgiana Șerban Axinte) și Ansamblul folcloric „Brâul roșu” Piatra-Neamț.

În ideea de a atrage publicul tânăr, familiarizat cu mediul digital, de a-l pune în situația să audieze concertele într-un nou format, de a interacționa și de a-și exprima opiniile fără niciun obstacol, organizatorii vor efectua transmiterea concertelor pe platforme digitale. De asemenea, vor fi realizate transmisiuni în direct ale evenimentelor artistice pe ecrane video instalate în spațiul public de la Curtea Domnească din Piatra-Neamț.

sursa: Centrul pentru Cultura si Arte Carmen Saeculare Neamt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.