Actualizare stire:

Concursul cu dedicație de la Spitalul Bisericani, dat peste cap de TvmNeamt. Nu mai sunt necesari 27 de ani de vechime în muncă

Stirea initiala: Noaptea mintii la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, judetul Neamt. Se organizeza un concurs cu dedicatie pentru postul de secretar, dar cu dedicatie așa pe față, fara pic de rusine. Pentru postul respectiv, una din conditiile de participare la concurs, prevede nici mai mult nici mai putin, decat 27 de ani de vechime in munca. Si vechimea nu trebuie sa fie așa, oriunde, ci fix in cadrul Biroului RUONS Juridic. Probabil ca este un record mondial cifra prevazuta in aceasta conditie care taie din start sansa oricarui tanar/tanara sa ocupe functia respectiva, aceasta fiind creata fara doar si poate pentru cineva anume.

Anuntul este public si poate fi vazut pe site-ul Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani

Ca sa nu mai spunem ca mai aveau un pic si organizau concursul in noaptea de Craciun.

Incercarile TvmNeamt de a obtine niste explicatii vizavi de aceasta enormitate au fost sortite esecului. La numerele de telefon indicate in anunt nu se poate suna, probabil sunt inactive sau au fost puse la mișto. Pe site, la sectiunea ”Contact” sunt doua adrese de mail si unul dintre cele doua numere de telefon la care nu se poate suna.

Spitalul se afla in administrarea Primariei Alexandru cel Bun, insa nici primarul Ion Rotaru nu a putut fi contactat.

Spre comparatie, pentru acelasi post, la spitalul municipal Aiud spre exemplu, se cere o vechime in munca de 6 luni (AICI). Tot atat se cere pentru un post de secretar si la Spitalul Clinic de Obstretica Ginecologie Elena Doamna din Iasi (AICI)

Din cate stim noi, exista si reglementari legale in ceea ce priveste vechimea in munca maxima care se poate cere la un concurs de acest gen. Aceasta nu poate depasi 9 ani. Ei bine, la Spitalul Bisericani se poate. De 3 ori mai mult.

Daca cei mentionati in acest articol, vor sa aiba un punct de vedere, o pot face la adresa de mail tvmpiatraneamt@gmail.com

Mai jos, anuntul integral:

anunt concurs secr dec 2018

Ionut CORFU

 

 

 

2 COMENTARII

  1. Nu cumva e vorba despre încălcarea unor prevederi legale?
    Nu cumva avem un caz de discriminare?
    Articolul 26, alin.1 din Ordonanta nr. 137 cu privire la prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, republicata, stabileste amenzi de la 1.000 lei la 30.000 lei (in cazul discriminarii care vizeaza o persoana fizica), respectiv de la 2.000 lei la 100.000 lei (in cazul discriminarii care vizeaza un grup de persoane sau o comunitate).
    SE SESIZEAZĂ CINEVA?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.