Colectionarii de carti postale cu varste cuprinse intre 6 si 18 ani se pot inscrie, pana pe 26 septembrie, la concursul national „Cartile postale iti arata lumea“. Aflat la cea de-a treia editie evenimentul este organizat de Compania Nationala Posta Romana si presupune colectionarea a cat mai multe carti postale, pe toata perioada concursului care a debutat inca din luna aprilie. Obiectivul concursului este de a stimula tinerii in utilizarea, ca mijloc de comunicare, a corespondentei clasice si de a-i ajuta pe acestia sa cunoasca lumea prin intermediul imaginilor de pe cartile postale. Participantii se pot inscrie in concurs la una din urmatoarele sectiuni: „Romania“ (presupune colectionarea de carti postale primite din cele mai multe localitati din tara noastra); „Europa“ (presupune colectionarea de carti postale primite din cele mai multe tari din Europa) si „Din lumea intreaga“ (presupune colectionarea de carti postale primite din cele mai multe tari din intreaga lume).

       Concursul va fi jurizat de un juriu alcatuit din reprezentanti ai Companiei Nationale Posta Romana, premierea urmand sa aiba loc pe data de 9 octombrie, de Ziua Mondiala a Postei. Potrivit informatiilor postate pe site-ul www.posta-romana.ro, premiile acordate castigatorilor constau in vacante la mare, si, respectiv, la munte, in spatiile de cazare ale Postei Romane, copiii putand fi insotiti de parinti si frati, daca este cazul. De asemenea, castigatorii vor primi si cate un pachet de rechizite. Colectionarea cartilor postale se va face in perioada 1 aprilie – 14 septembrie, urmand ca intre 15 septembrie – 26 septembrie sa se completeze formularul de inscriere, sub indrumarea obligatorie a unui cadru didactic care sa confirme numarul de carti postale colectionate. Conform regulamentului, castigatorii trebuie sa transmita organizatorilor colectiile de carti postale in vederea validarii acestora. Formularele de inscriere in concurs pot fi expediate la Oficiul Postal Bucuresti 10, Casuta Postala 110, pana la data de 26 septembrie 2015 (data limita a postei). Deschiderea plicurilor de catre Comisia de jurizare in prezenta membrilor juriului si desemnarea castigatorilor este programata in data de 29 septembrie. Atat fisa, cat si regulamentul concursului se gasesc pe site-ul companiei: www.posta-romana.ro. Prima editie a concursului national „Cartile postale iti arata lumea“ a avut loc in anul 2011, fiind castigata de Boni Zsuzsanna, o eleva de 12 ani din Targu-Mures, care a reusit sa stranga in doar trei luni peste 9.000 de vederi din 78 de tari ale lumii.

Irina NASTASIU

1 COMENTARIU

  1. […] Colectionarii de carti postale cu varste cuprinse intre 6 si 18 ani se pot inscrie, pana pe 26 septembrie, la concursul national „Cartile postale iti arata lumea“. Aflat la cea de-a treia editie evenimentul este organizat de Compania Nationala Posta Romana si presupune colectionarea a cat mai multe carti postale, https://tvmneamt.ro/concurs-pentru-juniorii-colectionari-de-carti-postale/ […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.