Sambata, 9 mai, va avea loc, la Colegiul National „Roman-Voda” din Roman, cea de-a XIII-a editie a Concursului de eseuri literare „G. Ibraileanu”, manifestare organizata in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Neamt si Casa Corpului Didactic Neamt. Tema din acest an a concursului este „Parafraza si parodie in opera lui George Calinescu”, manifestarea fiind deschisa elevilor din invatamantul liceal, in vederea stimularii creativitatii prin incurajarea exprimarii libere a opiniilor personale si pertinente despre literatura.

Evenimentul va debuta la ora 8.30, cu primirea invitatilor si participantilor, cuvantul de deschidere fiind rostit de prof. dr. Gheorghe Branzei, inspector scolar de limba si literatura romana. Lucrarile inscrise in concurs vor fi sustinute in cadrul a doua sesiuni, expunerile fiind urmate de festivitatea de premiere a participantilor.

Lucrarile participantilor vor fi publicate in suplimentul literar al revistei Colegiului National „Roman-Voda”, „Scoala Noua, al carei fondator a fost criticul si teoreticianul literar G. Ibraileanu, in perioada studiilor liceale la Liceul „Roman-Voda”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.