Marti, 25 noiembrie, va avea loc vernisajul expozitiei Concursului “Foto(etno)grafia”, editia a II-a, manifestare organizata de Centrul pentru Cultura si Arte “Carmen Saeculare”. Evenimentul se va desfasura incepand cu ora 16.30, la sediul Centrului pentru Cultura si Arte “Carmen Saeculare”. Competitia s-a adresat fotografilor amatori sau profesionisti, detinatori de material fotografic in domeniul etnografiei din judetul Neamt, propunandu-si atat scoaterea la lumina a documentelor vizuale pastrate in colectii particulare, cat si stimularea fotografierii satului viu, contemporan, surprins in elementele care il definesc.
Concursul s-a desfasurat pe doua sectiuni:
1. „Satul de altadata”, sectiune consacrata arhitecturii traditionale (locuinte, lacasuri de cult, scoli etc., inclusiv elemente de detaliu ale arhitecturii traditionale);
2. „Traditii” (obiceiuri, costum popular, mestesuguri, ocupatii, industrie sateasca, mijloace de transport traditionale, aspecte reprezentative din existenta comunitatilor rurale, inclusiv cea a minoritatilor).
In cadrul concursului se vor acorda premii in bani – premiul I, II si III pentru fiecare sectiune, valoarea acestora urmand a fi comunicata ulterior. Toti concurentii vor primi o Diploma de participare din partea organizatorilor.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.