Autorii de proza scurta din judetul Neamt sunt invitati sa participe la cea de-a XVI-a editie a Concursului National de Proza Scurta „Radu Rosetti”, eveniment organizat de Primaria Municipiului Onesti si Biblioteca Municipala „Radu Rosetti” Onesti.
Primirea lucrarilor se face in perioada 1 septembrie – 1 octombrie, jurizarea si stabilirea castigatorilor urmand a avea loc in intervalul 2 octombrie – 29 octombrie. Premierea si gala laureatilor sunt stabilite pentru data de 30 octombrie.
La concurs pot participa persoanele care nu au debutat editorial, nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor si ai ASPRO (Asociatia Scriitorilor Profesionisti din Romania) si nu au depasit varsta de 35 de ani, pe categoriile de varsta 10-15 ani, 16-20 de ani si 21-35 de ani. Sunt acceptate in concurs 1 – 2 povestiri scurte ori schite, care sa nu depaseasca 10 pagini si sa nu fi fost premiate la alte editii ale concursului. Lucrarile vor fi redactate cu fontul Times New Roman, 12, marginile setate la 2 cm, alinierea justify, documentul salvat ca .doc.
Concurentii vor trimite lucrarile pana pe data de 1 octombrie prin posta (la adresa Biblioteca Municipala „Radu Rosetti”, Bulevardul Oituz nr. 13 A, Cod postal 601077, Onesti, Jud. Bacau) si prin e-mail (pe adresa bibli_on@yahoo.com, mesajul avand ca subiect „pentru concursul de proza Radu Rosetti”).
Cele doua exemplare vor fi expediate intr-un plic mare, avand in partea superioara a paginii un motto ales de autor, iar in plicul mare, alaturi de povestire/povestiri, autorul trebuie sa introduca un plic mic care va purta acelasi motto si in care se vor afla datele personale – numele si prenumele, data nasterii, adresa completa, numarul de telefon si profesia (plic care va fi deschis dupa jurizare). Organizatorii garanteaza anonimatul expeditorului.
Pentru laureatii concursului cu domiciliul in alte localitati, premiile vor fi expediate prin posta.
Versurile, fragmentele de teatru sau eseurile filozofice, istorice, lingvistice etc. nu vor intra in concurs. De asemenea, lucrarile scrise de mana, precum si cele care nu respecta prezentul regulament nu vor fi luate in considerare.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.