Scoala Gimnaziala „Prof. Gheorghe Dumitreasa” Girov organizeaza cea de-a sasea editie a Concursului National „Unirea Principatelor Romane”, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Neamt, Casa Corpului Didactic Neamt, Primaria Comunei Girov, Complexul Muzeal Judetean Neamt, Biblioteca CJRAE Neamt, Biblioteca Judeteana „G. T. Kirileanu”, Scoala Gimnaziala nr. 1 Razboieni si Asociatia Invatatorilor Neamt.

Concursul se adreseaza elevilor si cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar, propunandu-si dezvoltarea exprimarii plastice, individuale si de grup, prin compozitii expresive si creative; cunoasterea si utilizarea unor tehnici de lucru cu diverse materiale si ustensile specifice educatiei plastice, cu aplicabilitate in studiul istoriei; stimularea gustului pentru cunoasterea trecutului istoric si cultivarea inclinatiilor, aptitudinilor si talentelor artistice ale copiilor prin transpunerea in arta a evenimentelor istorice; formularea unor opinii referitoare la un fapt din istoria romanilor, in Epoca Moderna, pe baza surselor istorice.

Argument proiect

„Epoca Unirii Principatelor a fost un timp de mare intensitate istorica, pe toate planurile, am asistat la transformari structurale, care au conferit infruntarii dintre fortele vechi si cele noi aspecte dramatice. Lupta pentru Unire nu a reprezentat un scop in sine, nu a fost limitata la aspectele practice, politice, extinzandu-se asupra intregii vieti a societatii si impletindu-se firesc cu tot ceea ce s-a intreprins pentru a se pregati crearea statului modern, al carui beneficiar urma sa fie poporul, in totalitatea lui”

Concursul este organizat pe trei sectiuni: expozitie – concurs de desene pe hartie, format A4, tehnica la alegere cu inspiratie din tema concursului; expozitie-concurs de colaje si fotografii (se accepta si ppt-uri) si referate de maximum 5 pagini, despre Unirea Principatelor Romane. Fiecare lucrare va avea cate o eticheta care sa contina urmatoarele informatii: titlul, numele si prenumele elevului, clasa, scoala si indrumatorul. De asemenea, concurentii pot participa la fiecare sectiune cu o singura lucrare, putand opta pentru una sau mai multe sectiuni, la alegere. Lucrarile, insotite de fisa de inscriere si acordul de parteneriat, semnat si stampilat, vor fi expediate pana la data de 31 ianuarie (data postei), pe adresa scolii, impreuna cu un plic autoadresat. Festivitatea de premiere va avea loc in data de 14 februarie, la scoala coordonatoare, diplomele urmand sa fie expediate castigatorilor prin posta, pana pe 28 februarie. Jurizarea lucrarilor va fi realizata de catre un juriu alcatuit din cadre didactice de la Scoala Gimnaziala „Prof. Gheorghe Dumitreasa” Girov, lucrarile elevilor participanti urmand a fi expuse la ISJ Neamt, Complexul Muzeal Judetean Neamt, Casa Corpului Didactic Neamt, Asociatia Invatatorilor Neamt si Scoala Gimnaziala „Prof. Gheorghe Dumitreasa” Girov.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.