La inceputul acestei saptamani, CMI Urban a primit propunerea firmei reasiguratoare in ceea ce priveste valoarea despagubirii pentru Piata Centrala, care s-a facut scrum in urma unui incendiu cauzat de un scurtcircuit, in vara anului trecut. Propunerea ce viza o despagubire de 6,7 milioane de lei, a fost analizata in sedinta marti a Consiliului de Administratie al CMI Urban .

Ioan Fiterau – Director CMI Urban

”Am facut o contestatie la capitolul privind gradul de uzura al constructiei. S-a discutat si s-a ajuns la suma de 7,1 milioane de lei, acceptata de firma de la Bucuresti. Urmeaza sa primim raportul pe care sa-l semnam impreuna cu Primaria Piatra Neamt. Speram ca pana la sfarsitul lunii, sa primim banii”

Suma reprezinta o adevarata gura de oxigen pentru societarea care se confrunta cu o situatie financiara dificila. Din acesti bani se va putea achita creditul  ipotecar, in valoare de 1,4 milioane de lei. Imprumul, contractat de CMI Urban la Banca Transilvania, in urma cu cinci ani, a fost gajat cu Piata Centrala din care dupa incendiu, nu a mai ramas in picioare decat o parte laterala. Dupa ridicarea ipotecii, constructia va putea fi transferata in patrimoniul Primariei si se va putea obtine finantarea pentru reconstruirea pietii.  Initial, pentru aceasta investitie, Guvernul Romaniei prin Ministerul Dezvoltarii, a alocat 18 milioane de lei, din care Primaria pietreana va primi aproximativ 17,5 milioane de lei, deoarece se scade valoarea constructiei ramase in picioare.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.