“Fac apel la Astra Asigurari si la reasiguratori sa se grabeasca cu expertiza in dosarul de daune pentru ca altfel proiectul noii piete bate pasul pe loc”, sunt cuvintele prin care directorul CMI Urban, Ioan Fiterau, le-a spus in disperare de cauza, dupa ce a vazut ca Astra Asigurari trage de timp cand vine vorba de despagubirile care trebuie sa le acorde pentru piata arsa.
Conducerea CMI Urban Piatra Neamt este suparata pe compania de asigurari care ar trebui sa finalizeze dosarul de dauna in cazul incendiului care a mistuit Piata Centrala a municipiului Piatra Neamt. Mai mult, directorul Urban, Ioan Fiterau, este de parere ca Astra Asigurari incearca tergiversarea calculelor si a expertizei care stabileste suma ce ar trebui acordata drept despagubire pentru piata arsa. In opinia directorului Ioan Fiterau, Astra gaseste fel de fel de motive pentru a trage de timp, un exemplu fiind ultimul document cerut de firma reasiguratoare: proiectul initial al pietei din Piatra Neamt, proiect realizat undeva la sfarsitul anilor 70. Documentul este insa de negasit. Documentul este insa de negasit desi a fost cautat in arhivele Primariei, societatii Urban si chiar la arhiva Consiliului Judetean Neamt.

Ioan Fiterau – Director CMI Urban
“Au venit toate rapoartele de specialitate, s-au facut expertize, iar acum nu mai ramane decat ca firma asiguratoare sa inchida dosarul de dauna. Trag de timp, noi le-am pus pana acum la dispozitie toate documentele pe care le-au cerut, iar acum vor proiectul primei piete, proiect care s-a realizat in anii 70. Vor sa calculeze valoarea initiala dar proiectul pana acum nu s-a gasit si in plus este greu de aflat valoarea dat fiind faptul ca in acea perioada piata s-a construit cu aportul colectiv al intreprinderilor care functionau pe vremea aceeea. Grinzile principale din fier se pare ca s-au facut de catre IM Ceahlau, iar resul componentelor de catre alte entitati cum ar fi Platforma Savinesti si asa mai departe. Deci este foarte greu sa-ti dai seama de valoarea initiala a constructiei. Eu fac apel la firma asiguratoare si la reasiguratori sa se grabeasca sa finalizeze dosarul de daune. Ganditi-va ca se intarzie din nou pentru ca totul necesita timp. Acum cautam acel proiect, pana se gaseste, pana se calculeaza, pana vine raspuns oficial… Vine iarna. S-a stabilit ca din partea care nu s-a demolat pana acum va ramane parterul. Bineinteles nu ne putem apuca de demolat pana nu dau unda verde cei de la asigurari. Deci va fi o alta intarziere”

Intre timp, pentru a se asigura un flux normal din punctul de vedere al traficului pietonal si rutier, zilele acestea se lucreaza la amenajarea unei noi parcari in piata centrala. Aceasta este amplasata pe partea pietei dinspre strada Baltagului si va putea fi utilizata doar de comerciantii care isi depoziteaza marfa in masini
.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.