De aproape o saptamana, conductele Apaserv au secat in tot orasul Roman. Apaserv invoca o avarie la la Cordun, de care nimeni nu pare sa se ocupe. Situatia a devenit insuportabila pentru zecile de mii de romașcani, in timp ce responsabilii tot cauta vinovati sau explicatii inutile. Colac peste pupaza, Apaserv a anuntat astazi ca se opreste apa pentru cel putin o saptamana si in Targu- Neamt dar si in 4 comune. In conditiile date, fostul prefect George Lazar, romașcan și el, a rabufnit pe contul lui de facebook. Lazar cere nici mai mult nici mai putin, decat demisia lui Arsene din fruntea CJ Neamt si a lui Vlad Angheluta din fruntea Apaserv, compania fiind in subordinea CJ Neamt. Fostul prefect nu exclude nici un sabotaj al Apaserv in prag de alegeri prezidentiale, pentru a directiona nemultumirile populatiei din Roman catre primarul PNL, Lucian Micu. ”De 6 zile municipiul Roman se confruntă cu o criză a apei potabile din cauza exclusivă a conducerii Consiliului Județean Neamț, prin președintele Ionel Arsene!

De 6 zile, incompetenții din conducerea Consiliului Județean Neamț și din conducerea companiei Apaserv (recte directorul general Vlad Angheluță – nimeni altul decât fostul prefect al PSD, plasat la conducerea Apaserv de prietenul Ionel Arsene) nu au reușit să repare avaria apărută la Cordun.

Sper că este vorba doar de incompetență și nu de o încercare disperată de a irita populația orașului, în mod josnic, împotriva conducerii primăriei, cu mai puțin de două luni înainte de alegerile prezidențiale. Dar de la PSD te poți aștepta la orice!

Lazar reaminteste nemtenilor ca Apaserv este in subordinea CJ Neamt si afirma ca intreaga conducere a companiei, pe care o numeste ”Gasca de la Targu Neamt”, ar raspunde la ordinele lui Arsene. ”Ceea ce trebuie să știe romașcanii și toți nemțenii este că Apaserv e o companie în subordinea directă a Consiliului Județean Neamț și că întreaga conducere a societății dar și Consiliul de Administrație sunt dirijate de Ionel Arsene, președintele al CJ și al PSD Neamț!
”Gașca de la Tîrgu Neamț”, aflată la butoanele CJ și la Apaserv, a lăsat 6 zile fără apă populația orașului Roman: bătrâni, copii, oameni cu nevoi speciale, oameni care vin de la muncă și nu au posibilitatea să își facă igiena. Și nici nu există perspective clare când va fi rezolvată problema.

Totodată vreau să condamn ferm politicienii oportuniști care, profitând de situația neplăcută în care se află municipiul Roman, l-au găsit vinovat de serviciu pe primarul Lucian Micu. Domnilor, fiți onești și spuneți adevărul: avaria nu este pe teritoriul municipiului Roman ci la Cordun; Primăria Roman este doar beneficiarul serviciilor de apă și canalizare de la Apaserv și nu poate interveni în niciun fel; compania Apaserv este a Consiliului Județean Neamț și este condusă de către PSD prin Ionel Arsene și Vlad Angheluță!

Concluzia lui George Lazar este ca Arsene si Angheluta trebuie sa demisioneze si indeamna conducerile primariilor din judet sa renunte la serviciile Apaserv si sa incheie contracte cu o firma din judetul Iasi. ”Primarul Lucian Micu a făcut toate demersurile legale, a fost prezent în permanență în zona avariei din comuna Cordun și a solicitat celor din cadrul Apaserv să urgenteze remedierea problemelor.

Observ însă că problemele cu furnizarea apei nu sunt doar la Roman ci lovesc și în locuitorii din Tîrgu Neamț, Bălţăteşti, Agapia, Vânători Neamţ și Răuceşti care vor rămâne fără apă potabilă până pe 7 octombrie! Ca atare, cred că soluția cea mai bună pentru locuitorii județului Neamț ar fi ca primăriile să caute servicii de apă și canal în alte județe, unde există oameni competenți și implicații, și servicii mai ieftine decât cele practicate de Apaserv. Iar o soluție pare a fi compania Apavital Iași. La CJ Neamț și Apaserv Neamț există o delăsare totală, avariile se țin lanț iar nemțenii suferă! Pentru ce vreți să creșteți prețul la apă și canal? Ca să vă creșteți salariile, incompetenților? Ce vină au nemțenii și cât să vă mai suporte? DEMISIA, Ionel Arsene! DEMISIA, Vlad Angheluță!”, își incheie postarea, George Lazar.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.