Mandatul de sase luni al avocatului Liviu Negelschi in functia de director interimar al Spitalului Judetean Neamt, a inceput oficial astazi, ocazie cu care a fost organizata o conferinta de presa, sustinuta de Ionel Arsene- presedintele CJ Neamt, Liviu Negelschi si Alexandru Juncu, cel care pana acum a fost director interimar al institutiei amintite.

Ionel Arsene a precizat ca in urma unor consultari s-au stabilit cel putin sase obiective pentru noua conducere, in principal pentru gasirea de noi resurse financiare, cresterea cheltuielilor cu medicamentele, scaderea mortalitatii si scaderea numarului infectiilor nosocomiale. Tot el a spus ca desi pare usor atipica numirea ca director a unui avocat, considera ca spitalul are nevoie in primul rand de un manager, de aceea a considerat ca oportuna alegerea facuta si a a afirmat ca el personal nu are niciun interes la spital, decat acela ca institutia sa functioneze bine si vrea ca toate contractele facute pana acum sa fie verificate si daca ceva nu este in regula, sa se ia masuri.

In acelasi context, Arsene si-a declarat intentia de numi in fruntea tuturor institutiilor din subordinea Consiliului Judetean Neamt, oameni care chiar au competente profesionale, indiferent de optiunea lor politica, asa cum se intampla si la spital, al carui nou director are orientari liberale si a spus ca ”nu mai vreau oameni in functii de conducere, doar pentru ca au carnet de partid

Liviu Negelschi (foto) a sintetizat tot ceea ce vrea sa faca din pozitia sa, prin sintagma ”eficacitate prin eficienta” si a declarat ca vrea in primul rand stabilitate financiara si se va stabili un standard de activitate.

El si-a notat mai multe probleme si nereguli sesizate de jurnalisti si a promis ca la urmatoarea conferinta de presa va aduce lamuriri.

Nu stim in ce masura se vor pune in practica intentiile declarate astazi dar, remarcam ceea ce a spus dr. Alexandru Juncu (foto): ”Spitalul Judetean este foarte greu de condus din cauza sistemului sanitar care in totalitatea sa este subfinantat. Sper sa se realizeze tot ce s-a propus aici dar, sa nu uitam ca este de fapt o batalie. Spitalul nou este construit in `77 si a fost proiectat pentru sase sectii. Acum sunt 13 sectii, in aceeasi cladire. Pana in urma cu patru ani, nu s-a pus macar o caramida la spitalul asta. Ii urez succes noului director!

Astfel de planuri si proiecte s-au mai facut, am mai auzit de-a lungul timpului de tot felul de strategii si chiar de heliport pentru spital, asa ca acordam un termen de gratie noii conduceri cum este si normal dar, consideram ca daca in maximum 60 de zile nu se vad lucruri concrete, inseamna ca nu am asistat decat la vorbarie goala din nou si ca ni s-au servit gogosi frumos impachetate.

Daca nici acum nu se taie sifonarile de bani de la spital si daca nu se iau masuri urgente de redresare, probabil ca la o data viitoare nu se va mai putea face nimic, chiar daca se va vrea cu adevarat.

Ionut CORFU

 

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.