Aflat intr-o continua prabusire la capitolul imagine, primarul de Piatra Neamt, Andrei Carabelea, nu se da in laturi sa foloseasca bani publici, intr-o incercare disperata de a mai repara cate ceva si de a coafa realitatea crunta din orasul devenit intre timp ca o comuna dintr-o zona defavorizata.

Astazi (11 noiembrie), la ora 12, la Primaria Piatra Neamt se va desfasura o conferinta de presa, cu subiectul anuntat, „Proiectele de regenerare a coridoarelor de mobilitate din Piatra-Neamț”. Proiectele cu care primarul urmeaza sa se laude astazi in fata pietrenilor, sunt concepute si finantate in mandatul fostului primar Chitic. Si chiar daca au fost preluate la cheie anul trecut, proiectele sunt la acest moment pe standby, pentru ca intr-un an de zile, actuala administratie (care mai nou se autointituleaza pe facebook ”Echipa A.C.”) nu a reusit nici macar sa dea in executie lucrarile la cele 3 tronsoane: un tronson a fost scos la licitatie dar nu s-a prezentat nimeni, iar pentru celelalte 2 tronsoane, nu s-a facut nici macar caietul de sarcini. Proiectele sunt din bani europeni si ar trebui finalizate pana la sfarsitul anului 2023, adica peste 2 ani. Sa se refaca din temelii kilometri intregi de strazi, bulevarde si trotuare in timpul ramas, este cam de domeniul ”misiune imposibila”. Daca termenul nu se respecta, primaria va scoate bani din buzunar. Multi bani. De aceea, s-a luat in calcul si renuntarea la aceste proiecte. Ar fi fost mai ietin (primaria ar fi trebuit sa plateasca aproximativ 2 milioane de euro, cu mult mai putin decat ar trebui sa plateasca daca proiectele nu sunt finalizate la termenul prevazut in conditiile de finantare), insa pentru imagine, ar fi fost dezastruos sa nu poti sa duci mai departe nici proiectele deja incepute de vechea administratie. Asa ca acum se merge la noroc. Sau la cacealma, ca la poker: daca iese, iese, daca nu, aia e, pietrenii platesc.

Revenind la conferinta de presa de astazi, surse tvmneamt spun ca aceasta va fi platita. Adica o parte dintre publicatiile invitate, vor prelua declaratiile lui Carbelea contracost. Cam 500 de lei de căciulă, din bani publici, pusi la bataie de primar din bugetul primariei, pentru a transmite pietrenilor ce bine si frumos va fi in #NouaPiatra.

Asadar, cand veti citi in aceasta dupa-amiaza in presa locala articole cu subiectul „Proiectele de regenerare a coridoarelor de mobilitate din Piatra-Neamț”, trebuie sa stiti ca informatia v-a fost livrata in regim publicitar. ”Solutia liberala pentru Piatra”

Citeste si:

Carabelea vrea 10 milioane de euro prin ”Anghel Saligny”, pentru un pod de 100 de metri

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.