Astazi la ora 12:30 a avut loc o conferinta de presa la PNL Piatra Neamt, la care au participat domnii Radu Surugiu-deputat, Dragos Chitic-primar Piatra Neamt si Vasile Popescu-viceprimar Piatra Neamt.
Principala tema a conferintei, a fost data de declaratiile din ultimele zile ale unor lideri PSD, in ceea ce priveste finanatarea primariei Piatra Neamt de catre guvernul Victor Ponta.
Radu Surugiu a fost cel care a avut cuvantul primul si care a facut declaratii destul de acide la adresa PSD: „Atitudinea celor de la PSD este de tip sovietic. Este incredibil ca ameninta cu taierea finantarilor primariei Piatra Neamt de catre guvern. Este de neconceput asa ceva.Cetatenii nu trebuie sa sufere din cauza unor razbunari polititce. Toti locuitorii orasului trebuie sa beneficieze de bani de la buget. Nu pot sa cred ca banii se dau pe culoare politica.”
In ceea ce priveste propunerea pentru un nou viceprimar care sa-l inlocuiasca pe domnul Teodorescu proaspat ales de consiliul local si tot proaspat semnatar al unei demisii, Radu Surugiu a spus ca aceasta se va decide in biroul politic al PNL in perioada imediat urmatoare si ea va fi facuta publica.
A urmat la cuvant domnul Dragos Chitic, care a calificat ceea ce vor PSD-istii sa faca, drept „santaj pe bani publici”. „Piatra Neamt nu este nici PNL nici PSD. Piatra Neamt inseamna toti cetatenii acestui oras. Avem in derulare numeroase proiecte care vin in sprijinul cetatenilor: consolidarea versantului de pe Cozla, construirea unei gradinite in Speranta, cinema Cozla si multe alte lucruri care reprezinta interes comun si nu al unei persoane, grup, sau partid.” a spus el.
Dragos Chitic a mai atras atentia si asupra acuzatiilor de vulnerabilitate care i se aduc: „Vulnerabilitatea mea este mai mica decat a lor. Ei sunt mai vulnerabili” a spus el facand referire la liderii locali PSD.
Dragos Chitic a recunoscut si ca l-a vizitat pe fostul primar Gheorghe Stefan:”Am fost pe 23 aprilie acasa la dumnealui alaturi de un grup de persoane pentru a-l felicita de de ziua sa. Am avut discutii la nivel de grup si nu in privat cu el”. Primarul a incheiat spunand ca se asteapta la atacuri de orice fel din partea adversarilor, in speta PSD.
Asadar, putem spune ca la ora aceasta, in Piatra Neamt avem un conflict politic cel putin la nivel de declaratii, cu atacuri si riposte de ambele parti, lucru care sigur nu este benefic pentru bunul mers al lucrurilor la nivel administrativ.

Ionut Corfu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.