Plutonierul adjutant Cătălin Buțurcă, unul dintre cei mai experimentati si cunoscuti pompieri de la ISU Neamt, a dat detalii despre riscurile, greutatile si provocarile meseriei de salvator, intr-un interviu pentru revista OKEl a devenit celebru in vara anului 2016, cand a oprit un concert la un mall din Piatra Neamt, dupa ce a observat ca spectatorii sunt in pericol de sufocare din cauza lipsei de oxigen intr-un spatiu neventilat, evitandu-se astfel, o tragedie de proportiile celei de la Colectiv.

Buțurcă povesteste pentru sursa citata, cum la un incendiu unde sa banuia ca exista o victima, in timp ce pompierii o cautau, s-a rupt tavanul si a cazut jumatate din corpul unei persoane. ”Un moment dificil a fost când, în timp ce stingeam un foc și tot căutam o posibilă victimă, s-a rupt tavanul și a căzut din pod jumătate din omul pe care-l căutam, a fost o senzație ciudată”, povesteste pompierul nemtean.

El a fost unul dintre cei care a intervenit si la accidentul cu 9 morti, produs anul trecut la Alexandru cel Bun, cand un microbuz a cazut in canalul de aductiune al Bistritei. ”Am fost primul care s-a urcat în barcă, a mai venit încă un coleg și am început căutările la cange. În toate aceste minute până la sosire în mintea mea a fost un război, care sunt șansele de supraviețuire sub apă după 20 de minute și care sunt șansele ca eu să mai ies viu din apă, dacă încerc să intru fără costum special. Era un non sens și experiența m-a ținut în acea barcă (…)Noi vedem arși, înecați desfigurați, suntem pe mal atunci când părinții plâng de rup inima în două și celui mai insensibil om, nu aveți idee câte cântece de jale am auzit de a lungul carierei ”, mai spune Buturca.

 Interviul integral cu pompierul ISU Neamt, poate fi citit AICI

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.