Consilierul judetean Mihai Alexandru (ALDE), se arata nemultumit de modul in care sunt mobilizati la munca in folosul comunitatii beneficiarii ajutoarelor sociale, acordate conform legii 416, privind venitul minim garantat, care se acorda persoanelor fara niciun venit.

Vreau sa amintesc despre vestitii asistati social, care pe langa faptul ca beneficiaza de ajutor din partea statului, se pare ca sunt foarte, foarte ocrotiti si de primari. In cele mai multe comune, vedem margini de drumuri neingrijite, cu balarii, pet-uri si gunoi menajer. Acelasi lucru se intampla si pe cele mai multe cursuri de apa din comune. Primarii sunt direct responsabili de mobilizarea acestor oameni, care desi primesc ajutoare, stau acasa”, a declarat Mihai Alexandru in conferinta de presa ALDE Neamt, de vineri. 09.09.2016.

El a facut un apel si la conducerea Consiliului Judetean Neamt, sa vorbeasca despre aceasta problema cu primarii din judet, si a dat ca exmplu pozitiv comunele de pe traseul Piatra Neamt- Targu Neamt, unde beneficiarii legii 416, sunt scosi la munca, iar marginile drumurilor sunt ceva mai ingrijite.

Intr-adevar, in judet sunt locuri care arata ingrozitor, dupa ce au fost aruncate sau depozitate deseuri de toate felurile, iar daca ar fi mobilizati corespunzator cei care beneficiaza de ajutoare sociale, s-ar putea face actiuni de ecologizare cel putin lunar.

Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.