Vasile Nica, fost Consilier Județean PSD Neamt, a fost gasit in stare de incompatibilitate de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate. ”În perioada exercitării mandatului de consilier județean (04 iulie 2016 – 30 martie 2018), o societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată deținea calitatea de asociat unic și funcția de administrator a încheiat 11 contracte comerciale de furnizare produse cu o instituţie de interes local aflată în subordinea Consiliului Județean. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, se arata intr-un comunicat ANI.
Potrivit atacul.ro, societatea lui Nica a vândut tone de cartofi Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă (CSEI) Târgu Neamț, o instituție de învățământ de stat care școlarizează copii cu cerințe educative speciale (deficiențe mintale și asociate). CSEI este susținută din punct de vedere financiar de către Consiliul Județean Neamț, acolo unde Nica a făcut parte din legislativ. În cadrul ședințelor Consiliului Județean în care s-a votat bugetul pentru școlile speciale finanțate cu bani de la buget, Vasile Nica nu s-a abținut de la vot, în condițiile în care avea un interes direct: firma sa avea contracte încheiate cu o astfel de școală, cea din Târgu Neamț. Legea spune că aleșii județeni nu pot lua parte la deliberarea și adoptarea de hotărâri, dacă au un interes personal în problema supusă dezbaterii. Deci Nica nu ar fi trebuit să voteze niciun proiect legat de CSEI Târgu Neamț.
Din noiembrie 2016 și până în martie 2017, firma condusă de Nica a încheiat 12 contracte cu CSEI Târgu Neamț, instituție căreia i-a furnizat tone de cartofi.
In luna martie 2018, Vasile Nica a demisionat din CJ Neamt.
foto: Vasile Nica
Ionut CORFU (sursa foto: atacul.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.