Consilierul local Catalin Misaila, copresedinte ALDE Piatra- Neamt si fost viceprimar pentru cateva luni, arunca o adevarata bomba si vine cu propunerea ca actualele societati ale Primariei Piatra- Neamt sa fie desfiintate si apoi transormate in directii in cadrul institutiei administrative.

Misaila sustine ca ”in acest mod s-ar reduce drastic cheltuielile, pentru ca directorilor societatilor le-ar fi reduse salariile la mai putin de jumatate fata de cele actuale, posturile de conducere unde sunt numiti fel de fel de clienti politici, nași, fini, nepoți, nepoate, s.a. s-ar reduce considerabil deci, si sumele aferente salariilor, iar banii incasati ar intra direct in conturile Primariei, eliminandu-se circuitul pagubos client- societate comerciala- redeventa catre Primarie si in plus, ar creste veniturile institutiei, pentru ca ar exista un control mai bun asupra banilor, nu ca acum, cand directorii hotarasc destinatiile fondurilor de care dispun, dupa cum ii taie capul.

Catalin Misaila a declarat ca pentru moment nu cunoaste exact cum s-ar putea transpune in practica ideea lui, insa este convins ca trebuie sa existe solutii, fiind vorba de bani publici si vrea ca in prima faza, pana ce ele se vor gasi, sa fie impus un plafon maxim al salariilor directorilor: ”Nu mi se par normale salariile directorilor societatilor Primariei. Ele se ridica undeva intre 5.000 si 6.000 de lei pe luna. O sa propun sa fie cel mult cat ale viceprimarilor. Nu este normal ca un director sa aiba salariul aproape dublu fata de cel al viceprimarului in a carui subordine este.

El este constient ca propunerea sa avea efect de bomba si va deranja pe foarte multa lume ”conectata” la resursele societatilor Primariei dar, este hotarat sa faca tot posibilul ca aceasta idee sa devina realitate.

Intr-adevar, vor fi foarte multi cei deranjati de propunerea lui Catalin Misaila si suntem convinsi ca primele reactii vor fi de genul: ”nu se poate”, ”exclus”, ”nu sunt solutii tehnice”, ”bate campii”, etc. Va fi extrem de greu sa se renunte la forma actuala a societatilor, pentru s-ar strica multe calcule politice si financiare.

Catalin Misaila este cel care a deschis ”Cutia Pandorei” in ceea ce priveste aceste societati, cand in urma cu aproximativ o luna a declarat intr-o conferinta de presa ALDE, ca la Locativserv sunt mari nereguli, declaratii care s-au confirmat dupa ce presa a intrat pe fir si s-a ajuns la demisia directorului Gheorghe Caescu.

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.