Jaf la banul public!”, acuza Nelu Dumitriu, consilier local Pro Romania din comuna Zanesti, jud. Neamt, dupa ce primarul Ioan Filip (PSD) ar fi platit aproape 5.000 de euro catre o firma privata, pentru intocmirea unei strategii de dezvoltare a comunei.

Mai exact, 22.610 lei a costat ceea ce consilierul local denumeste ”299 de pagini de maculatura”, adica niste hartii format A3, scoase la imprimanta alb- negru. ”Stimati cetateni ai Comunei Zanesti, va prezint in calitate de consilier local o mostra de jaf la banul public din bugetul local! Primarul comunei a platit pe 299 de pagini de maculatura o asa-zisa Strategie de dezvoltare, fara vreo valoare stiintifica, suma de 220 de milioane de lei vechi! Acum va las pe dumneavoastra sa trageti concluziile de rigoare! Stati pe faza voi reveni cu noi dezvaluiri, o sa va cruciti ce se poate intampla aceasta unitate administrativ teritoriala(comuna)!”, spune Nelu Dumitriu pe o retea de socializare, atasand si dovezile, inclusiv factura emisa de o firma din judetul Iasi.

Firma este infiintata in 2017, are sediul in localitatea Rediu din judetul Iasi si figureaza cu un singur angajat de la infiintare pana astazi, iar in anul 2020 a avut o cifra de afaceri destul de modesta, de 426.000 de lei. Contractul cu Primaria Zanesti, reprezinta asadar, peste 5% din cifra de afaceri pe un an intreg.

Firma are un administrator si doi asociati:

Atat administratorul firmei, cât si cei doi asociati, mai controleaza alte 6 firme, toate cu sediul in aceeasi localitate.

Metoda sifonarii banilor publici prin intocmirea unor pretinse Strategii de dezvoltare, nu este una nouă printre primarii PSD, si se practica si la Consiliul Judetean Neamt, ca forma de achitare a unor obligatii politice. Strategiile sunt de obicei niste copy paste-uri facute de firme de apartament si nu lasa in urma lor nimic concret, ci doar găuri in bugete.

Sub conducerea actualului primar, Primaria Zanesti a fost in centrul mai multor scandaluri privind cheltuieli nejustificate din bani publici, insa pana acum, nicio ancheta nu a gasit vinovatii.

Vezi si:

Video- Primar PSD, către un cetățean, în sediul primăriei: ”Să mă pupi în p…”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.