Dupa articolul ”Circ politic la Gîrcina- PNL blochează Consiliul Local, se poate ajunge la alegeri anticipate”, cei doi consilieri locali PNL Gîrcina (Ioan Toma si Valentin Corfa), au tinut neapărat să-și arate veleitatile de politicieni, dar si talentul de ”scriitori”, asa ca imediat dupa publicarea materialului, au luat redactia cu asalt cu diferite mesaje.

Sa o luam in ordine cronologica, dar nu inainte de a ne cere scuze de la cei care citesc, pentru ca suntem nevoiti sa le supunem atentiei textele de mai jos, insa trebuie sa facem cunoscute capacitatile (oricare ar fi ele) unor alesi locali care sunt in slujba comunitatii, mai ales că asa cum prevad normele deontologice in materie de jurnalism, dreptul la replica nu poate fi ignorat.

Asadar, joi, 11 martie, la aproximativ o ora de la publicarea articolului, autorul a fost contactat telefonic de liberalul de Gîrcina Valentin Corfa, care a spus ceva de genul: ”Ai 24 de ore sa dai jos articolul de pe site, altfel ai sa vezi…”, moment in care i s-a recomandat sa trimita un drept la replica daca are ceva de obiectat, apoi i s-a inchis telefonul in nas, pentru nu toleram discutii si amenintari la nivel de bodegă, fie ea si de la Gîrcina.

In aceasi zi, dupa alte cateva ore, Valentin Corfa revine cu un mail in care își refuleaza anumite frustrari, in limbaj de politician de la țară, cu jigniri si cu afirmatii complet deplasate, ba chiar si cu amenintari voalate privind rudele autorului articolului. Îl publicam integral, exact in forma în care a ajuns la redactie: ”Sunt Valentin Corfa.Va rog ca in termen de 24 ore sa va retrageti cu scuzele de rigoare toate minciunile, jignirile si afirmatiile penale pe care le-ati facut in articolul dvs. Este o șansă pe care v-o dau inainte de dreptul la replica. Nimeni nu are dreptul sa-si faca un site pe persoana fizica si sa improaste cu noroi lasandu-va folosit de cei care nu accepta si punctul de vedere a celor care vor ceva bun pentru acesr sat. Oricum vom angaja un avocat f bun si va vom da in judecata avand dovezi care va demonteaza toate minciunile. Iar ultima afirmatie cu atacul la adresa familiei primarului pe bani multi este de dommeniu penal si vom proceda ca atare. Iar buna crestere v-ar cere sa nu închideți telefonul in timpul unei convorbiri. Asta arata multe despre dvs. Nu va cunosc dar va stiu rudele !!!!

Poza de mai jos este de pe contul de facebook al consilierului local Corfa, care-l sustinea la primarie pe celalt consilier local, in campania electorala de anul trecut.

Duminica, 14 martie, la ora 10:41, la redactie mai ajunge un mail, de data asta de pe adresa Adriana Corfa, probabil sotia consilierului local. Mesajul era unul de iertare inainte de intrarea in Postul Pastelui.

Dupa cateva ore, in seara zilei de duminica, 14 martie, mai soseste un mail la tvmneamt.ro, care contine un document PDF (se stie, metehne liberale) intitulat ”Drept la replica”. Mailul a fost trimis de pe adresa Pavesmac. Initial am crezut ca e o gluma facuta pe seama celor doi consilieri, insa ne-am lamurit mai apoi ca e firma falimentara a consilierului local PNL Ioan Toma. Deci doi pretinsi politicieni, trimit drept la replica de pe mail-ul unei firme. Organizatia PNL din care fac parte nu a fost in stare pana acum sa-si faca o adresa de mail, dar ar fi vrut sa administreze o comuna intreaga.

Acelasi PDF ne-a fost trimis astazi si de pe mail-ul Valentin Corfa, deci s-a inlaturat orice suspiciune ca am putea fi tinta unei farse. Si nu o data, ci de doua ori a fost trimis, pentru ca expeditorul sa fie sigur ca PDF-ul a ajuns la destinatie. Evident, ceea ce au scris cei doi nu are nicio legatura cu dreptul la replica, pentru ca nu se refera strict la subiectul articolului, ci se fac afirmatii jignitoare la adresa autorului, se impartasesc trairi si intamplari, unele povestite probabil la șpriț de altii, ba chiar este atacat si primarul. Vom publica si acest drept la replica integral, desi pasajele care nu au legatura cu subiectul ar fi trebuit cenzurate. Asta, ca sa fie învățătura de minte pentru gîrcineni și sa se gândeasca de mai multe ori cu cine vor vota la alegerile viitoare. Valabil si pentru conducerea PNL Neamt.

Drept la replica

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.