Consilierii judeteni PNL Neamt îi dau replica lui Ionel Arsene dupa ce acesta a aruncat vina asupra lor pentru ca sedinta de CJ de marti (20 noiembrie), nu s-a putut desfasura. De la sedinta au lipsit 4 PSD-isti cu tot cu seful lor, Arsene. Intr-un comunicat de presa remis redactiilor ieri, consilierii judeteni PNL afirma ca nu sunt la comanda PSD.

Comunicat de presa Grupul Consilierilor Județeni PNL Neamț:

”PSD Neamț nu se uită în propriul partidci aruncă din nou vina pe consilierii județeni liberali, fără să spună de fapt care este situația. Crezând poate că cine strigă primul va fi crezut, cei din PSD Neamț îi acuză pe consilierii liberali că au sabotat un proiect extrem de important pentru municipiul Piatra-Neamț, privind extinderea iluminatului public.

Grupul consilierilor județeni liberali precizează că nu au sabotat niciun proiect în interesul cetățenilor din județul Neamț, însă în cazul proiectului de hotărâre invocat există o serie de neclarități, care nu au fost clarificate. Așa cum s-a mai întâmplat și în alte dăți, consilierii județeni liberali nu vor vota în ”orb”, doar pentru faptul că așa vrea conducerea CJ Neamț.

”În proiectul de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Județean Neamț nr. 185/2018 privind încheierea unor Acorduri de Parteneriat pentru realizarea proiectelor Extinderea și modernizarea sistemului de iluminat public în municipiul Piatra Neamțeste specificată o sumă diferită, în comparație cu suma trecută pe proiectul inițial și nu există nicio explicație cu privire la asta. În proiectul inițial suma este de 5.353.640, 74 lei (inclusiv TVA), iar în proiectul de modificare suma este de 4.905.441, 72 lei (inclusiv TVA). De unde este această diferență?” este nelămurirea exprimată de liderul consilierilor județeni liberali Florin Hopșa.

Totodată, au existat o serie de adrese transmise de Primăria Municipiului Piatra – Neamț prin care se solicitau modificări încă din data de 5 noiembrie 2018.

”Au existat mai multe adrese din data de 5 noiembrie, 8 noiembrie și așa mai departe. Dacă problema era atât de urgentă și cunoscută la Consiliul Județean Neamț de ce nu a fost convocată ședință extraordinară, de exemplu, în 6, 10 sau 11 noiembrie? PSD&ALDE Neamț au dat dovadă de ipocrizie acuzând consilierii județeni liberali în condițiile în care au lipsit de la ședință inclusiv5 consilieri județeni social democrați. Consilierii județeni liberali vor vota proiectele de interes pentru nemțeni, dar totodată cerem să se respecte procedurile și legea”, a mai precizat Florin Hopșa.

Domnilor de la PSD și ALDE dacă țineți la județul Neamț organizați-vă agenda pentru a convoca ședințele în timp util, conform legii. Dacă nu vă descurcați ne puteți spune și vă ajutăm, dar în prezent aveți mari probleme în proiectele pe care le propuneți spre adoptare. Mai mult profesionalism nu strică.” (Florin Hopșa–Liderul Grupului Consilierilor Județeni PNL Neamț)

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.