Actualizare stire: Vezi AICI ce a stat la baza hotararii consilierilor- JAFUL DIN PĂDURI- LICITAȚII ORGANIZATE ILEGAL ȘI PREȚ DE NIMIC PENTRU LEMNUL PRIMĂRIEI POIANA TEIULUI

Stirea initiala: Hotarare fara precedent la Poiana Teiului, judetul Neamt. In sedinta de vineri, 29 septembrie 2017,Consiliul Local a INTERZIS orice fel de taieri de arbori in scopul exploatarii din padurea care apartine comunei.

Proiectul de Hotarare a fost initiat de viceprimarul Paul Enache (ALDE) si de consilierii locali Gavrilut Constantin (PNL), Furtuna Dumitru (ALDE) si Todosia Bogdan (PSD), cel din urma fiind unul dintre consilierii PSD propusi pentru excludere din partid in urma cu o luna de catre primarita Ana Ancuta (PSD) pentru ca refuza sa execute comenzi politice si sa voteze la comanda.

Hotararea a fost aprobata cu 8 voturi pentru, din 12 consilieri prezenti. Unul dintre cei care s-a opus vehement acestei decizii, este chiar un inginer silvic de la Ocolul Silvic Poiana Teiului, care este si consilier local, Cristea Vasile. El nu s-a sfiit sa-i ameninte pe initiatori ca-i va da in judecata pentru ca au indraznit sa opreasca exploatarea padurii din avutul public. De ce o fi fost el asa de suparat ca se opreste jaful in padurea pe care ar trebui sa o apere, putem doar banui, insa pe filmarea sedintei se vede ca nu a fost singurul nemultumit desi ar fi trebuit sa voteze ”pentru” cu ambele maini, pentru ca nici primaritei nu i-a picat prea bine ceea ce a decis legislativul local.

Hotararea intra in vigoare de la 1 ianuarie 2018 si se interzice cu desavarsirea taierea inclusiv a pomilor de iarna, cu exceptia unor situatii de urgenta, a doboraturilor de vant sau daca sunt necesare lucrari de igienizare si de intretinere a fondului forestier, proprietatea comunei.

Cei 4 initiatori au motivat hotararea spunand ca vor sa opreasca exploatarea fara noima a padurii comunei. Ei au spus in sedinta ca padurea nu este a lor si ca trebuia sa ramana generatiilor viitoare, iar in ritmul in care este exploatata, aceasta va disparea.

Maine, tvmneamt.ro va publica un articol de presa in care veti vedea cum se vinde ilegal lemn din padurea comunei Poiana Teiului, prin licitatii organizate la fel de ilegal si la preturi de nimic, de cateva ori mai mici decat cele de pe piata, in timp ce primaria cumpara lemn de foc pentru scoli la preturi de cateva ori mai mari decat cele la care vinde lemnul din padurea proprie. Mai mult, potrivit consilierilor locali, cei care castiga licitatiile taie cantitati chiar si de doua ori mai mari fata de cat era prevazut sa taie, totul cu complicitatea celor care ar trebui sa impiedice aceste ilegalitati.

Noi am mai publicat un caz legat de padurea comunei, tot de la Poiana Teiului care acum este si in atentia DNA- Vezi AICI! JAFUL DIN PĂDURI- LICITAȚIE CU DEDICAȚIE, DRUM ILEGAL, PESTE 200 DE ARBORI DISPĂRUȚI. PRIMĂRIȚA ZICE CĂ NU E PAGUBĂ

Decizia luata vineri de consilierii locali de la Poiana Teiului este una istorica si va putea crea un precedent care va pune serioase probleme firmelor care scot profituri incredibile din exploatarea lemnului la preturi extrem de mici, iar din cate stim noi, cel putin in judetul Neamt, daca nu si la nivel national, nu mai sunt comune unde sa se spuna STOP taierilor, prin Hotarari de CL. Revenim.

Ionut CORFU

3 COMENTARII

  1. Domnilor consilieri intrați în istorie.Suntbproprietar de pădure care din 1995cand a intrat în posesie buna tăiat nici o rămurică și aceea pădurea Au avut alții grija.Pot doar să menționez că este hotărât cu Ocolul Silvic din zona ocol Silvic care a tăiat copaci de pe 1200 mod cu teren cu tot De la punere în posesia a 10000 de mp ,mai am în posesie până am făcut măsurători pt intabulare 8800 de mpNu este nici primăria nici Ocolul vinovat.Este poate Dumnezeu că a volatilizat 1200 de mp.

  2. MULTE FELICITĂRI MEMBRILOR CONSILIULUI LOCAL NEAMȚ!! ACEASTĂ HOTĂRÂRE CU ADEVĂRAT PATRIOTICĂ A PUTUT FI ADOPTATĂ NUMAI DE ROMÂNI ADEVĂRAȚI CARE ÎȘI IUBESC ȘI ÎȘI RESPECTĂ ȚARA! MĂSURA AR TREBUI SĂ FIE ADOPTATĂ ȘI DE CELELALTE CONSILII JUDEȚENE CARE AU PĂDURI ÎN SUPRAFAȚA DE TEREN DE CARE RĂSPUND IAR PARLAMENTARII SĂ FIE CORECT INFORMAȚI PENTRU A DISPUNE DIN OFICIU ADOPTAREA ÎN REGIM DE URGENȚĂ A UNEI LEGI DE MODIFICARE CORESPUNZĂTOARE LEGII SILVICE PE CARE IOHANNIS, AȘA DUPĂ CUM S-A DAT PUBLICITĂȚII PRIN MASS MEDIA, A CERUT PARLAMENTARILOR SĂ O MODIFICE POTRIVIT PRETENȚIILOR CONSULULUI AUSTRIAC
    INTERESAT ÎN FURTUL LEMNULUI DIN ROMÂNIA. SĂ SE TERMINE CU ACEST JAF ORDINAR!!

  3. Am trimis un comentariu prea patriotic care nu le-a plăcut celor care nu-i români dar ne supraveghează din umbră cenzurându-ne și respirația și astfel, mi-au șters de îndată comentariul. IMPOSTORILOR!!
    ADMIN: Un pic de rabdare nu strica deloc. Nu a sters nimeni niciun comentariu. Tocmai a fost aprobat. Nu poate fi aprobat in secunda doi dupa ce a fost scris. Multa sanatate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.