Desfiintarea Parcului Zoo din Piatra Neamt a fost aprobata astazi, in sedinta de Consiliu Local, cu voturile a 13 consilieri locali, din majoritatea de dreapta. Astfel, Proiectul primarului Andrei Carabelea de a transforma Parcul Zoo in gradina publica, a primit unda verde.

Seara trecuta, consilierii locali PSD Piatra Neamt anuntasera ca vor solicita scoaterea proiectului de pe ordinea de zi a sedintei de astazi, insa demersul lor nu a avut succes.

Conform proiectului aprobat astazi, ”Este necesar a se lua masuri in vederea reorganizarii spatiului pe care exista Parcul Zoologic, asigurarea unor adaposturi corespunzatoare pentru animalele existente in parc (in sensul transferului catre alte gradini zoologice, parcuri zoologice), ceea ce va duce la indepartarea mirosurilor neplacute, precum si tranformarea acestui parc zoologic in gradina publica, in conformitate cu prevederile legislative in vigoare. Gradina publica va oferi publicului (dupa indepartarea tuturor grilajelor de fier aferente custilor), o imagine noua prin reamenajare, prin plantarea de material floricol si dendricol, prin amenajare de mobilier urban nou, modern, obiectivul fiind crearea unei oaze de relaxare si agrement care sa atraga un numar cat mai mare de oameni de toate varstele”, se arata în referatul de aprobare semnat de Andrei Carabelea.

Hotararea de astazi a fost adoptata la pachet cu un amendament, depus de consilierul Ciprian Enache, amendament care prevede ca viitoarea grădină publică să poarte numele lui Nicu Albu.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. De acord…dar sa ne spuneti si viitoarele cotețe de unde o sa luam înghețată, covrigi, cafea, suc…cui o sa i le dati…rudelor unchiului? Cum a fost si pana acum?

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.