Consilierii locali PSD Piatra Neamt spun Stop! proiectelor de înstrăinare: „Primăria vrea să vândă și ce-a mai rămas din oraș, bucată cu bucată. Ajunge!”, declara consilierii social democrati.

In ultima sedinta, Consiliul Local Piatra Neamț a respins un proiect prin care se stabilea scoaterea la vânzare a unor terenuri din oraș care aparțin domeniului privat al municipiului. Pentru o astfel de Hotărâre care privește patrimoniul, este nevoie de aprobarea a două treimi dintre consilieri.

Proiectul a fost inițiat de viceprimarul Bogdan Gavrilescu (PMP). Liberalii din Consiliul Local au susținut proiectul, introducând doar un amendament prin care cereau mărirea prețului. Proiectul a fost respins de consilierii PSD.

Unul dintre terenuri are 679 metri pătrați și este pe strada Dărmănești. Acolo e o clădire dezafectată, o ruină, ocupată acum abuziv de cetățeni de etnie rromă. Acolo se poate face un centru de permanență medical sau social. E o zonă săracă, cu oameni vulnerabili. De ce să ne batem joc de resursele pe care le avem?”, spune Victor Marghidan, consilier local PSD.

Victor Marghidan

De altfel, social-democrații s-au mai opus de-a lungul ultimilor 4 ani de mandat, proiectelor de hotarare care prevedeau înstrăinarea patrimoniului orașului.

Cristian Mihalcea, tot consilier local al PSD, a declarat, referindu-se la un alt teren, de 747 metri pătrați, de pe strada Ozana, ca „Acel teren e în centru, e foarte bun pentru un loc de joacă pentru copii, ca să vă dau un exemplu. În condițiile în care administrațiile trecute au vândut tot ce se putea vinde din patrimoniu, este anormal să renunțăm la proprietăți care pot contribui la creșterea calității vieții. Administrația vrea să vândă și ce-a mai rămas din oraș, bucată cu bucată. Ajunge!

Cristian Mihalcea

Mihalcea mai precizeaza ca patrimoniul imobiliar al municipiului Piatra Neamț s-a redus considerabil în ultimii ani. „Acest stil de administrare a orașului prin înstrăinarea patrimoniului și eterna neputință în a face ceva trebuie să înceteze. Averea orașului este a tuturor pietrenilor. Trebuie să folosim ce a mai rămas din pentru binele întregii comunități. Suntem în Consiliu ca să avem grijă de oraș, nu să ne spălăm pe mâini de orice responsabilitate. Politica vânzărilor cu orice preț trebuie să înceteze!”, spune consilierul local PSD Piatra Neamt.

I.C.

7 COMENTARII

  1. Desi fotografia este, probabil, cu viitorii consilieri municipali, domnii CRISTIAN MIHALCEA si VICTOR MARGHIDAN au punctat corect despre instrainarea terenurilor, si nu numai! Faceti echipa, atrageti si alti consilieri, mobilizati opinia publica, prezentati locuitorilor orasului despre aceste aspecte! Am incredere in actualii consilieri, dar si in cei ce vor veni, ca vor lupta pentru oameni, pentru binele orasului nostru drag! Mult succes!

  2. pana acum acesti consilieri psd au fost mucles, iar acum ca tot vin alegerile ies cu cioace si promisiuni de 2 bani. stati acasa ca si asa consumati aerul degeaba

  3. De ce nu concesioneaza terenurile în loc sa le vândă? Au procedat corect de data aceasta consilierii care s-au opus. Liberalii tot timpul cât au fost la putere în Piatra Neamț au vândut ce s-a putut, dar vin alegerile acuși și vor deconta incompetenta. Cat despre Gavrilescu ce sa mai spunem decât ca procedează ca șeful lui cu flota… La pușcărie bandiților….

  4. Ia uite frate ce stiu sa ne spuna anonimii psd. Au primit bilețel de la Șoseta si abia ce au reușit sa-l citească.Pai ba mutilor ziceți tot.Soseta vinde județul, primăria ce a mai ramas de la profesorul lui Șoseta.
    P.S.Apropos de muți, știți de ce sunteti voi consilieri? Pentru ca sunteti muți si goi pe dinăuntru. Dacă erati altfel nu va trecea DVC pe lista.
    Hai pa!

  5. Bine punctat impiegatule.PSD este o prelungire mafiotă a PCR.Acolo nu are voie nimeni sa aiba idei in afara de șeful mafiei.Cine ridică ciocul e ras.Acolo e nevoie doar de ridicatori de mana care sa mimeze democrația.Uitati-va si voi ce nulități il înconjoară pe Ciorapel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.