Zilele trecute, consilierii locali PSD Piatra Neamț au transmis că în loc să salveze telegondola, ar prefera să dea banii pensionarilor cu venituri reduse, cu titlu de pomană electorală. Ieri, într-o conferinta de presa, primarul Carabelea a punctat ipocrizia de care dau dovadă social democrații, amintind că mulți dintre ei trăiesc în opulență, iar unii, cum ar fi Arsene, nici măcar nu mai locuiesc în Neamț, ci în locuinte de lux la Bucuresti. ”Pozitiile consilierilor psd din ultimele zile, mă fac să vă cer să urmăriți cu atenție, raportându-ne la nivelul de trai al acestor persoane care ar fi vizate de acest proiect -respectiv pensionarii cu veniturile sub 1.500 de lei- și antiteza transmisa de consilierii partidului domnului Arsene și al domnului Bădălău, uitați-vă un pic în ce mașini umblă și în ce case locuiesc, unii nici măcar nu mai locuiesc în casele din Neamț, s-au plictisit de ele… și felul în care își exercită activitatea și își îndeplinesc rolul în slujba comunității. În ultimele 11 ședințe ale consiliului local Piatra Neamț, consilierii opoziției au înregistrat un număr foarte mare de absențe”, a spus primarul, nominalizând consileri PSD ca Marius Novac (în topul chiulangiilor), cu 8 absențe din 11 ședințe sau Cristian Mihalcea cu 6 absențe.

Totodata, Carabelea a explicat și că proiectul cu care PSD-istii ar fi vrut să smulgă voturi de la oropsiți ai sorții, este imposibil de pus în aplicare, neexistând o bază legală în acest sens, intenția lor, fiind doar o mișcare de imagine pe spatele nevoiașilor. ”Acest proiect este o uriașă lacrimă de crocodil, pentru că dacă ar fi fost cadru legal și dacă această soluție ar fi fost legală, măcar ar fi mentionat in acest referat de aprobare -care între noi fie vorba, este scris într-o limbă pe care eu nu o cunosc, pentru că nu așa am fost învățat de profesorii mei de limba română- (…) nu este făcută nicio indicație către un articol de lege în baza căruia să inițiem acest proiect de hotărâre. 

Mai mult decât atât. Totuși sunt vreo 40 și ceva de localități conduse de primari și de consilii locale cu majorități în jurul PSD. La Consiliul Județean, eu nu am văzut inițiat un astfel de proiect. Dacă ar fi existat într-adevăr această preocupare sinceră din partea opoziției din Piatra Neamț, oare nu ar fi apărut un proiect de genul acesta, implementat deja la Consiliul Județean sau într-o altă localitate, pentru a ne inspira de acolo și eventual a-l implementa cu succes și aici la Piatra Neamț? Dar asta este o situație ipotetică, pentru că știm prea bine care este scopul acestui proiect. Și anume, de a atrage prada (n.n. referire la lacrimile crocodilului când își sfâșie prada), aceste persoane vulnerabile, care să fie ținute în continuare într-o concepție prin care ei își oferă simpatia unui partid care sistematic în ultimii 30 de ani, le-a devorat veniturile și încrederea.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.