Consilierul judetean PNL Neamt, Florin Hopsa, fost director RAR Neamt, a fost exclus din partid saptamana trecuta, joi, 25 august, in urma unei sedinta de Comitet Director Judetean (CDJ). Conform unor informatii din psrtid, Hopsa ar fi fost exclus pentru că la sedinta de CJ cu alocari bugetare discretionare, ar fi votat alaturi de PSD.

Florin Hopsa a confirmat ca a participat la sedinta unde s-a discutat excluderea sa din partid si ca ulterior a primit si un document cu decizia luata, pe care o va contesta la forurile interne din partid, iar daca va fi cazul, va merge si în instanta. ”Am primit decizia cu sanctiunea. O voi contesta in forurile interne, la Curtea de Arbitraj Judetean, apoi la Curtea Nationala de Arbitraj a PNL si daca va fi cazul, o sa contest si in instanta. Este o aberatie de decizie, nula de drept, pentru ca nu se precizeaza ce prevedere din statut as fi incalcat. Este doar o insiruire de articole, fara sa fie descrisa fapta.

Întrebat daca motivul exlcuderii din PNL este ca ar fi votat Proiecte de Hotarare initiate de PSD, Florin Hopsa a spus ca au fost anumite situatii in care a considerat că trebuie sa voteze cu pentru alaturi de PSD-isti. ”Am votat in ultimul timp Proiecte de interes judetean, cum ar fi alocarea de bani pentru Zilele Cetății (n.red. Targu Neamt), am votat pentru avansari in grad profesional la Centrul pentru Cultura si Arte Carmen Saeculare. Iar la alocarea bugetara de care se face vorbire, au fost prevazuti bani si pentru localitati cu primari PNL, deci nu puteam sa ma impotrivesc. Am mai votat Proiecte PSD privind alocarea unor sume pentru personal neclerical din niste biserici din judet. Probabil si asta este o cauza, ca am votat pentru, iar colegii mei vor sa voteze impotriva alocarii de bani catre biserici”, mai spune Florin Hopsa.

Presedintele PNL Neamt, George Lazar, confirma si el ca Hopsa a fost exclus din PNL, numindu-l pe acesta tradator. ”Este a saptea sau a opta oara in ultimul timp, cand voteaza proiecte PSD. A avut pana acum doua avertismente, iar cand a fost vorba despre alocare bugetara, a votat impotriva primarilor PNL, impotriva acelor primari care au luat zero lei, iar restul au luat sume in bataie de joc. Cu toate astea, Hopsa a votat cot la cot cu PSD-ul pentru alocarea bugetara mizerabila. Este o bataie de joc din partea lui fata de primarii PNL, primari care l-au ajutat sa ajunga in Consiliul Judetean, iar el a votat impotriva lor.

Inainte de fiecare sedinta, consilierii PNL se intalnesc, dezbat si hotarasc cum se voteza proiectele. Pentru sedinta respectiva s-a hotarat sa nu se voteze acel proiect, pentru ca era impotriva intereselor primarilor non PSD, care reprezinta 62% din populatia judetului. Acestia au primit 15% din bani, iar restul primarilor, cei PSD, care reprezinta 38% din populatie, au primit 85% din bani. Deci, domnul Hopsa a votat impotriva celor care l-au trimis in Consiliul Judetean. In PNL este considerat un tradator, prin urmare, s-a decis excluderea lui din partid, propunerea fiind votata cu majoritate absoluta”, a declarat George Lazar.

Pe perioada analizarii constestatiilor pe care le va depune Hopșa si pe perioada unui eventual proces in instanta, acesta ramane membru PNL si consilier judetean. Va pierde cele doua calitati, doar daca nu va avea castig de cauza și in instanta.

Later EDIT– Ulterior publicarii articolului, Florin Hopșa a făcut noi precizari pe contul lui de facebook, ca raspuns la declaratia lui George Lazar, care l-a numit tradator. Redam mai jos integral precizarile lui Florin Hopsa: ”Am primit la sfarsitul saptamanii trecute o Decizie semnata de un om pe care l-am sustinut/promovat/ajutat prin care se propune excluderea mea din PNL, astazi am vazut in spatiul public o declaratie cum ca as fi tradator. Despre ambele vreau sa fac cateva scurte precizari si recomandari:

– O decizie in care nu este prevazuta fapta si ce anume am facut pentru a fi sanctionat cu excluderea este NULA de drept. In acest caz recomand lectura statutului si actelor normative care reglementeaza statutul alesilor locali sau recomand consultarea unui jurist pentru intocmirea acestor documente.
– Repartizarea pe localitati a cotei de 6% din impozitul de venit a fost facuta conform legii si o mare parte din colegii primari liberali au primit sume considerabile de bani (Bahna, Bicazul Ardelean, Cehlau, Cordun, Doljesti, Dragomiresti,Farcasa, Grinties, Horia, Pingarati, Tarcau,Tamaseni, Trifesti etc). Daca as fi votat impotriva nu insemna ca as fi votat impotriva primarilor liberali ? Mi-as fi dorit ca primari liberali sa primesca sume mai mari de bani dar nu a fost nimeni de la PNL sa promoveze(negocieze) proiectele primarilor nostri. Poate a fost sa negocieze doar chestii personale. Recomand lecturarea Hotararii 397/2021 27.05.2021 a Curtii de Apel Bacau (Dosar : 1796/103/2020)
– Tradator nu am fost si nici nu o sa fiu vreodata. Intotdeauna mi-am sustinut colegii si o sa-i sustin incontinuare. Tradatori sunt cei care au stat la masa si negocieri in preajma alegerilor cu adversarul nostru politic principal PSD.
– Tradator este cel care pune pe tava PNL, principalului competitor electoral PSD prin actiunile sale care seamana izbitor de tare cu actiunile intreprinse de colegul semnatar.
– Colegii mei consilieri judeteni PNL au votat impotriva la un proiect privind alocarea unor sume unei biserici. Eu am votat pentru si o sa votez in continuare pentru sprijinirea bisericilor. Asta e pozitia conducerii PNL Neamt, consilierii sa voteze impotriva Bisericii ?
– Anterior de aceasta decizie am fost sanctionat cu avertisment ca am votat un proiect de hotarare de CJ in conditiile in care nici nu am participat la acel vot. E noaptea mintii sa fii sanctionat pentru ceva la care nici macar nu ai participat.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.