Comnicat de presa: Consiliul Județean achiziționează autobuze electrice pentru Piatra Neamț și zona limitrofă

Astăzi, la sediul Consiliului Județean Neamț, a fost semnat contractul de finanțare cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est, pentru achiziționarea a 20 de autobuze electrice, 16 cu o lungime de 8 metri și 4 de 10 metri, care vor circula în municipiul Piatra Neamț și zonele învecinate.

Proiectul „Reabilitare și modernizare transport ecologic“ are o valoare totală de 12,59 milioane de euro, circa 60 de milioane de lei, din care 12,34 milioane de euro reprezintă partea nerambursabilă.

„Astfel, continuăm reabilitarea și modernizarea transportului ecologic în municipiul Piatra Neamț. La sfârșitul anului trecut am semnat altul, din același domeniu, prin care modernizăm transportul public urban cu 21 de autobuze electrice. Ambele contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin înlocuirea vechilor autobuze cu unele noi, moderne, nepoluante și nezgomotoase, și prin asigurarea de confort călătorilor, inclusiv persoanelor cu dizabilități.

Odată cu aducerea noilor mijloace de transport în comun, se vor amplasa stații de încărcare rapidă și lentă pe trasee pentru autobuze și se va moderniza și extinde autobaza societății Troleibuzul.

Consiliul Județean asigură cofinanțare la aceste două proiecte, conform obligațiilor pe care le avem prin Strategia de dezvoltare a județului, în baza căreia legislativul are atribuții și în domeniul asigurării serviciilor publice, aliniindu-ne la standardele europene“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Noile mijloace de transport în comun vor asigura un transport civilizat, atât din punct de vedere al condițiilor oferite călătorilor, cât și pentru mediul înconjurător – vor fi silențioase și nu vor mai polua. De asemenea, vor fi mult mai rapide și vor asigura condițiile necesare pentru deplasarea persoanelor cu dizabilități.

tvmneamt.ro

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Mda… desfiintam troleibuzele ieftine si cumparam autobuze electrice la costuri uriase si asta cand autobuzele nu mai inseamna nici 1% din trafic. E drept ca mirosul sulfuros de fum de motorina de la milioanele de second-handuri nu deranjeaza pe nimeni atat timp cat motorina o vinde cine trebuie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.