Consilierii locali de la Poiana Teiului, judetul Neamt care s-au opus maririi salariilor fara ca sumele necesare sa fie prevazute in buget, au avut dreptate.

Foarte multe primarii din Romania au ajuns deja la fundul sacului dupa marirea salariilor si acum sunt in pragul falimentului.

Primaria Poiana Teiului este printre cele 28 de primarii din Romania si singura din judetul Neamt unde consilierii locali nu au aprobat marirea salariilor, chiar cu pretul unui scandal monstru declansat de primarita PSD Ana Ancuta in sedinta din 10 august, impotriva viceprimarului Paul Enache si a altor 6 consilieri locali care s-au opus cu vehementa maririi salariilor angajatilor din primarie, principalul lor argument fiind cel conform caruia bugetul primariei nu poate suporta o asemenea presiune (Vezi AICI articolul- SCANDAL MONSTRU LA PRIMĂRIE, PENTRU SALARII MĂRITE (VIDEO). PRIMARUL, SECRETARUL ȘI ANGAJAȚII SAR LA GÂTUL CONSILIERILOR LOCALI)

Argumentele lor nu au fost deloc departe de adevar. Potrivit stiripesurse.ro, in foarte multe primarii din Romania au aparut primele semne ale maririi salariilor fara un suport bugetar real, iar situatia cea mai grava este in judetul Vaslui unde trei sferturi din comune au ajuns la fundul sacului si daca nu vin fonduri de la Consiliul Judetean, exista pericolul real ca in luna octombrie, functionarii sa nu-si mai primeasca lefurile nici macar in cuantumul de dinainte de marire.

În medie, salariile din administraţia locală au crescut cu 25 la sută sau chiar mai mult. Bugetele au rămas însă aceleaşi. Aşa că primarii spun… citeste continuare aici HAOS în primării: Și-au mărit cât au vrut salariile, iar acum nu mai au bani de lefuri

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.