Consultare publică pentru un oraș mai verde. Cum se va numi sistemul de bike-sharing? 

Primăria Piatra Neamț- comunicat de presă: Începând cu luna martie 2023 vom avea în Piatra-Neamț un sistem de bike-sharing. Vor fi puse la dispoziția cetățenilor 220 de biciclete, dintre care 60 electrice, care vor putea fi închiriate de la cele 22 de stații amplasate pe raza municipiului. Sistemul de bike-sharing va reprezenta o metodă alternativă de transport, la îndemâna tuturor, prin care traficul rutier din oraș va fi redus și, implicit, gradul de plouare va scădea.

Amplasarea stațiilor a început deja, fiind montate stațiile la Sala Polivalentă, pe Str. 1 Decembrie 1918, la Gară și la stadion. De asemenea, au început lucrările pentru fundațiile a încă șapte stații. La 10 dintre cele 22 de stații vor exista automate de eliberare și încărcare a cardurilor care vor permite închirierea bicicletelor. Harta celor 22 de stații de închiriere este disponibilă AICI.

Unul dintre obiectivele principale ale proiectului este acela de a oferi pietrenilor, dar și turiștilor, o alternativă de transport sănătoasă și mai puțin poluantă – prin implementarea proiectului vom avea o scădere a gazelor cu efect de seră de 1025 tone / an. Sistemul de bike-sharing va fi completat de cei 5 km de piste pentru bicicliști aflate în execuție pe coridoarele de mobilitate Bd. Decebal – Piața M. Kogălniceanu – Bd. Traian și Strada Mihai Viteazu.

Pentru că ne dorim ca sistemul de bike-sharing să fie unul reprezentativ pentru oraș, atât prin funcționalitate, cât și prin denumire, lansăm o consultare publică prin care să alegem împreună numele serviciului. Pe platforma de consultări https://consultari.primariapn.ro/polls/alege-numele-serviciului-de-bike-sharing-din-piatra-neam puteți vota pentru una dintre cele șase opțiuni propuse sau puteți veni cu o sugestie de nume, în secțiunea de comentarii. Consultarea este deschisă până pe data de 15 ianuarie 2023.

Primarul Andrei Carabelea: „Sărbătoarea Crăciunului ne aduce vești bune pentru orașul nostru, pentru locuitorii săi și pentru mediul înconjurător. Pentru că a început implementarea proiectului de bike-sharing. E un sistem care există deja în marile orașe europene și care oferă locuitorilor și turiștilor o metodă de transport deloc poluantă și care contribuie și la sănătatea celor care aleg să o folosească. Vom avea 220 de biciclete care vor putea fi închiriate de la 22 de stații din tot orașul, care au început deja să fie amplasate și pregătim personalizarea bicicletelor, un proces în care ne dorim să implicăm toți cetățenii, printr-o consultare publică în care vom „boteza” împreună serviciul de bike-sharing din Piatra-Neamț.

Consider că acest proiect e unul dintre cei mai importanți pași pe care îi facem spre dezideratul de a avea un oraș pentru oameni, cu un aer mai curat și metode de transport moderne și prietenoase cu mediul.”

I.C.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.