Continua razboiul declaratiilor pe tema parcarilor din Piatra Neamt, intre primarul PNL Andrei Carabelea si prefectul PSD Adrian Niță. Șirul replicilor intre cei doi, prin comunicate de presa sau prin intermediul retelelor de socializare, a ajuns deja la episodul 3 in mai putin de 24 de ore. Totul a inceput dupa ce Prefectura Neamt a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca a atacat in instanta HCL-ul prin care parcarile din municipiul resedinta de judet au fost trecute in administrarea directa a Primariei, lasand astfel primaria in imposibilitatea de a mai incheia contracte cu cetatenii si de a duce la bun sfarsit procesul de transfer al activitatii de la Parking la Primarie.

Dupa ultimul raspuns al prefectului Niță (Parcările și Săptămâna Patimilor. Prefectul Niță, replică pentru Carabelea), primarul Carabelea nu ramane dator si iese in spatiul public cu o noua replica pentru prefect, de data asta LIVE, pe pagina de facebook a primariei, chiar din interiorul institutiei, de langa un maldar de cererei (2.300) pentru un loc de parcare, care vor ramane fara raspuns. Edilul de Piatra Neamt crede ca totul face parte dintr-un plan conceput in laboratoarele PSD, de șicanare a primariei, pe care-l denumeste ”Operatiune speciala PSD”, amintind astfel de justificarea Rusiei privind razboiul din Ucraina. ”Îmi imaginez, si cred ca asta este si realitatea, ca toata aceasta situatie este determinata si gandita cu minutiozitate în laboratoarele PSD, care au declansat o operatiune speciala împotriva Primăriei Piatra Neamt, iat victime sunt de fapt pietrenii.

Totodata, Carabelea îl provoaca pe prefectul Nita la o dezbatere publica pe subiectul parcarilor si numeste ceea ce face Prefectura, ca fiind un experiment social. ”Sunt convins ca instanta ne va da dreptate, pentru ca am facut un Regulament foarte bun si foarte eficient pentru administrarea locurilor de parcare de resedinta. Mă bazez pe inteligenta pietrenilor si pe faptul că ei vor intelege sa depaseasca acest experiment social cu bine. Acum, ca tot suntem in Saptamana Patimilor, fac un exercitiu de smerenie fata de pietreni (n.red. aluzie la ultima replica a prefectului), si de sinceritate fata de pietreni si îl provoc pe prefectul de Neamt la o dezbatere prin care sa le spunem pietrenilor care este realitatea si cum s-a ajuns aici si sa cautam de fapt solutii pentru pietreni. Eu ma oblig in fata cetatii, ca urmare a mandatului cu care am fost învestit, sa caut solutii pentru pietreni, ca despre asta este vorba in administratie: despre solutii si nu despre jocuri politice”, mai spune primarul Andrei Carabelea.

Declaratiile complete, in imaginile de mai jos:

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.