O mare dorinta a cetatenilor municipiului Piatra Neamt poate deveni in curand realitate. Primaria Piatra Neamt a elaborat si a supus dezbaterii publice metodologia privind contorizarea individuala in ceea ce priveste consumul de apa. Prin aceasta masura, municipalitatea pietreana spera ca fiecare va putea plati strict cat consuma, iar beneficiarii rau platnici vor putea fi debransati individual, fara a mai suferi ceilalti locatari din cauza lor. Metodologia privind contorizarea si facturarea individuala in ceea ce priveste consumul de apa este intocmita cu aprobarea ADI Aqua Neamt si raspunde solicitarilor venite din partea asociatiilor de proprietari si a membrilor acestora/reprezentantilor conventionali ai condominiilor doar in cazurile de exceptie in care nu sunt constituite asociatii de proprietari la data intrarii in vigoare a prezentei metodologii si pentru stabilirea si aplicarea unei proceduri unitare de repartizare a consumului de apa inregistrat pe contorul de bransament.

Dragos Chitic – Primar Piatra Neamt

“Incepand de astazi, 21.04.2015 pe site-ul Primariei Piatra Neamt, pietrenii pot consulta metodologia de repartizare si facturare individuala a consumului de apa inregistrat la bransamentul condominiilor.

Metodologia este supusa dezbaterii timp de 30 de zile, dupa care aceasta va fi propusa spre aprobare Consiliului Local Piatra Neamt in sedinta ordinara din luna mai. Cetatenii vor avea posibilitatea ca incepand cu luna iunie sa opteze pentru noul sistem de repartizare si facturare individuala a consumului de apa inregistrat. Cetatenii care vor opta pentru acest sistem de contorizare vor avea siguranta ca vor plati exact cat consuma.”

In acelasi context, primarul Chitic a mai precizat ca  unei astfel de masuri are si rol de “responsabilizare, pe principiul echilibrului prestatiilor, atat a operatorului seviciului cat si a utilizatorilor dar si acela de a da posibilitatea membrilor asociatiilor de proprietari/proprietarilor dintr-un condominiu sa achite direct contravaloarea serviciului de alimentare cu apa si de canalizare direct operatorului si de a evita aplicarea colectiva a sanctiunilor legale si contractuale – aplicarea penalitatilor, debransarea, in cazul neachitarii obligatiilor ce revin utilizatorului colectiv si asupra membrilor asociatiei sau proprietarilor din condominiu care si-au achitat contravaloarea prestatiilor. Prevederile metodologiei de repartizare si facturare individuala a consumului de apa inregistrat pe bransamentul condominiilor se aplica utilizatorilor casnici colectivi – asociatii de proprietari/ locatari/ chiriasi/ condominiilor in care la data intrarii in vigoare a prezentei metodologii nu erau constituite asociatii de proprietari, in masura indeplinirii conditiilor cumulative prevazute de lege.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.