20 de anagajatori din domeniul forestier din Neamt, au fost vizati de controale ale inspectorilor ITM. La 3 firme au fost gasiti muncitori fără forme legale. Au fost aplicate sanctiuni de peste 24.000 de lei. ”În perioada 17-28 octombrie 2022 s-a desfăşurat Acţiunea de verificare a respectării prevederilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi în domeniul relaţiilor de muncă la unităţile care desfăşoară activităţi de exploatare forestieră (doborâre arbori, colectare şi transport masă lemnoasă).

În domeniul securităţii şi sănăatăţii în muncă au fost verificaţi 20 de angajatori. Inspectorii de muncă au constatat 25 de neconformităţi pentru care au fost dispuse măsuri de remediere şi au aplicat un număr de 25 de sancţiuni contravenţionale din care 7 amenzi în cuantum de 24.500 lei şi 18 avertismente contravenţionale.

Deficienţele constatate în acţiunile de control în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost următoarele:

– nu erau utilizate de către lucrători echipamentele individuale de protecţie (cască de protecţie, pantaloni antilanţ), acordate de angajatori;

– lipsa trusei sanitare de acordare a primului ajutor la locul de muncă;

– instruire necorespunzătoare în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă;

– nu erau desemnaţi de către angajatori lucrători care acordă  primul ajutor la locul de muncă;

– nu era efectuat controlul medical periodic pentru lucrători;

– nu era realizate semnalizările de securitate şi sănătate în muncă în parchete şi platforme primare.

În domeniul relaţiilor de muncă au fost verificaţi 20 de angajatori. Inspectorii de muncă au constatat 14  neconformităţi pentru care au fost dispuse măsuri de remediere şi au aplicat un număr de 8 sancţiuni contravenţionale din care 4 amenzi în cuantum de 83.000 lei şi 4 avertismente contravenţionale.

La 3 angajatori au fost identificate 4 persoane care prestau muncă nedeclarată, din care trei persoane prestau muncă fără a  avea încheiat contract  individual de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua  anterioară începerii activităţii şi o persoană presta activitate fără a avea transmis contractul individual de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor anterior începerii activităţii.

Deficienţele constatate în acţiunile de control în domeniul relaţiilor de muncă au fost   următoarele:

– primirea la muncă a unei  persoane fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua  anterioară începerii activităţii ;

– primirea la muncă a unei persoane fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii;

– nu se respecta obligaţia de a ţine evidenţa orelor lucrate de salariaţi;

– nu se respectă obligaţia de a informa salariaţii cu privire la atribuţiile aferente postului ocupat;

– nu se respecta prevederile legale refritoare la completarea dosarului de personal al fiecarui salariat cu actele necesare angajării”, se arata intr-un comunicat ITM Neamt.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.